Работна среща проведоха ръководството на БСП-Велико Търново с членове на партията и симпатизанти в с.Къпиново

По проблемите на селото, на общината и по вътрешнопартийни въпроси в навечерието на конгреса разговаряха жителите на селото и председателят на БСП Валентин Ламбев и тримата заместник-председатели

Работна среща проведоха ръководството на БСП-Велико Търново с членове на партията и симпатизанти в с.Къпиново. По проблемите на селото, на общината и по вътрешнопартийни въпроси в навечерието на конгреса разговаряха жителите на селото и председателят на БСП Валентин Ламбев и тримата заместник-председатели Христо Бижев, Димитър Чолаков и Валерия Дончева.

Събранието в с.Къпиново прие 11 нови членове на БСП. Те заявиха желанието си за укрепване на партийната организация и превръщането й в активен обществен фактор по проблемите на селото. Благодарности бяха отправени към заместник-председателя на БСП-Велико Търново Христо Бижев, чиято организационна работа дава резултат в много кратки срокове след избирането му на ръководния пост.

Присъстващите силно критикуваха управлението в с.Къпиново. „Плавчевно е положението в селото. Помислете за всички отрицателни неща – с пълни шепи могат да се вземат примери от Къпиново за тях“, каза един от жителите. Друг се изказа срещу лошото и ненавременно поддържане на зелените площи, състоянието на инфраструктурата и недостатъчната активност на сегашния кмет по решаване на проблемите на населеното място.

„Къпиново е потънало в боклуци. Минете от читалището до селската чешма и вижте за какво става въпрос! А фирмата, която коси в гробището, защо идва чак когато тревата вече е изгоряла. Дотогава как да стигаме до гробовете?“, възмути се възрастна жена. Нейна съседка сподели проблема с липсата на достатъчно голяма детска площадка в селото.

Валентин Ламбев взе отношение по наболелите проблеми. Част от тях могат да бъдат решени с повече активност и настояване от страна на избрания за кмет на селото. Съветниците от БСП биха могли да съдействат за изграждането на нова по-голяма детска площадка има подходящ терен чрез програма „Местни инициативи“ като поеха ангажимент при приемането на общинския бюджет за следващата година да внесат предложение в подкрепа на реализацията.

Съветниците от БСП констатираха, че не са изпълнени обещанията за възстановяване на отнесения от реката мост, въпреки възможностите по различни програми.

Валентин Ламбев пое ангажимент в най-скоро време да се направи работна среща с жители на селото, на която ще бъде поканен и кметът, за да се намерят възможности да започне решаването на поне част от наболелите проблеми в населеното място. Трябва да се търси и възможност вече рушащата се сграда на затворено от години изоставено бивше училище в селото да бъде съхранена и да носи полза за селото.