Весела Лечева: Очаквам да намерим формулата за успешно участие на президентските избори

Широка подкрепа за нашия кандидат и нашата политика, която да се противопостави на сегашния едноличен режим на управление на ГЕРБ

„Очаквам да намерим формулата за успешно участие на президентските избори. Една широка подкрепа за нашия кандидат и нашата политика, която да се противопостави на сегашния едноличен режим на управление на ГЕРБ“, заяви Весела Лечева след като упражни правото си на глас в общопартийното допитване "Президентски избори 2016", организирано от БСП. Според нея мандатът на Росен Плевнелиев е показал какъв не трябва да бъде нашият президент. „Президент, който разделя нацията и чиято политика не защитава националните интереси. Политика, чиято зависимост никой вече не оспорва. За последствията от тази политика е отговорна партия ГЕРБ, която назначи Росен Плевнелиев за президент”, допълни тя.

По време на допитването членовете на БСП трябва да отговорят на два въпроса: По какъв начин БСП да участва в изборите за президент и вицепрезидент на Република България през 2016 година и с кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепа на общи кандидати.

„Гласувам с надежда и вяра за силна лявоцентристка коалиция с един автентичен ляв кандидат, който да донесе не само успех за коалицията, но и за България”, каза областният председател на БСП във Велико Търново Валентин Ламбев.