Ген. Радев: Няма да се примирим с лошото състояние на здравеопазването и образованието

Единственият коректив на сегашното статукво сме ние с Илияна Йотова

Кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, се срещна с граждани от Свищов. "От тук започва свободата, гражданската администрация, духовността и просветата на България. Трябва да сме горди, че има такова място и се пазят традициите“, коментира той. По неговите думи сме длъжни славната история не само да я пазим, но и да я развиваме. „Тук сме, за да мислим, говорим и действаме за бъдещето на нашите деца. Няма да се примирим с лошото състояние на здравеопазването и на вашата общинска болница. Образованието ни деградира и се закриват училища“, посочи той. Ген. Радев. Той подчерта, че ще работи за открита президентска институция, която да обединява хората, да търси истината и да поставя категорични позиции, защитаващи интересите на българските граждани. „Единственият коректив на сегашното статукво сме ние с Илияна Йотова. Ще работим за това да се гордеем с външната си политика, а не да се срамуваме от нея“, каза още ген. Радев. Той подчерта, че по време на пътуванията си зад граница ще се старае да кани бизнес делегации с него, за да се създадат възможности за инвестиции в България и подобряване на икономиката.

По време на среща с граждани от Свищов десетки жени от различни поколения изненадаха ген. Радев и го обсипаха с цветя, като му обещаха, че ще работят за това той да бъде следващият президент на България.

„Свищов е град на 100-те първи символа на духовност. Ние постигнахме промяна, пожелавам Ви да я продължите“, заяви Любомир Чавдаров, председател на общинската организация на БСП в Свищов.

Генчо Генчев към ген. Радев: Свищов застава зад Вас и ще направим всичко възможно, за да се случи промяната

„България трябва да е над всички и да служим на родината си, така както ще го прави ген. Радев. Той трябва да е президент на обикновените хора, на тези, които са работили за страната ни и продължават да го правят“. Това заяви кметът на община Свищов Генчо Генчев. Той подчерта, че предстоящата кампания няма да е лека, но когато има хора, на които да вярва и които да го подкрепят, успехът идва неминуемо. „Свищов застава зад Вас и ще направим всичко възможно, за да се случи промяната и ген. Радев да е следващият президент“, каза още Генчев. Той подари на кандидата за президент „Ръцете на дарителите“, за да си спомня за града.

По-рано през деня кандидатът за президент и Деница Златева – член на ИБ на БСП, поднесоха цветя пред паметника на дарителите. На събитието присъстваха и Валентин Ламбев – председател на БСП-Велико Търново, както и много членове и симпатизанти на левицата.