Весела Лечева: Честит празник, България!

Водачът на листата на БСП за България във Велико Търново с поздрав по повод 3-ти Март

 

Весела Лечева, водач на листата на БСП за България в 4ти МИР Велико Търново

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ!

В този ден на преклонение пред саможертвата и героизма на хилядите знайни и незнайни братя и бащи, загинали за Освобождението ни от турско робство, нека си спомним защо умряха те и за какво се бореха живите. За майка България. За братята българи, за да я има държавата ни, за да сме свободни да решаваме съдбините си. Затова и днес, въпреки истерията на мнозина родоотстъпници, всички българи прекланяме глава в почит на славното дело на руските, българските, финландските, полските и румънски воини.

Днес е истинският ден за размисъл. Ден, в който трябва да направим равносметка – какво сме направили ние, наследниците на възрожденските българи. За каква България мечтаеха и се бориха те и каква България съграждаме и отстояваме ние.

Днес, свели глави пред паметници и пантеони на славата, отново чувстваме, че сме в дълг към Родината си. Защото свободата е ценна и необходима само когато знаем какво да правим с нея. Знаем как да променяме живота и бъдещето, знаем отговорността си пред семейството, децата и страната си.

Нека в този тържествен ден запомним светлината и надеждата в очите на нашите деца и изпълним отговорността си пред тяхното бъдеще. Защото те са настоящето и бъдещето на България.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!