Нинова във Велико Търново: Българската култура и духовност ще ни съхранят като народ

Мар 12, 2017 Новини БСП 0 2548

ГЕРБ довършиха българското образованиие, но ние предлагаме своя алтернатива за спасението му

„Българската култура, духовност, книга, читалище и учител са това, което ще ни съхрани, запази и развие като народ“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред стотици хора във Велико Търново. Тя подчерта, че имаме нужда от висока духовност, уважение към българщината, към българските писатели и автори, българската музика и българските творци. „Поклон пред тези хора. Нека знаят, че те са наша грижа. А тяхна грижа е да образоват и вдъхновяват, да бъдат естествените водачи на нацията“, подчерта председателят на левицата.

Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ са довършили българското образование с приемането на Закона за предучилищното и училищното образование.  „Нашата алтернатива е - отмяна на този закон;  един учебник по всеки предмет, за всеки клас, който да се издава от БАН; връщане на професионалните техникуми, защото нямаме професионални кадри“, заяви тя. Лидерът на БСП допълни, че във висшите училища държавата ще поеме издръжката на онези специалности, от които има нужда българският бизнес и там студентите няма да плащат такси.

„С всички тези послания, с решимост да ги изпълним, с протегната към вас ръка- ние сме тръгнали на битка, която трябва да завършим на 26-ти март. Сигурна съм, че я печелим не заради себе си, не заради партията ни, а заради България, която обичаме“, заяви Корнелия Нинова.

Весела Лечева: Заедно ще победим модела на ГЕРБ – една партия, един човек, една фирма

„Всеки един български гражданин днес се вълнува какво е състоянието на държавата, какви са доходите, какво става с безработицата и безпътицата. Заедно сме силни и сме убедени, че е нужна промяна на България, която да даде шанс на нашите деца“ , заяви водачът на листата на „БСП за България“ във Велико Търново Весела Лечева. По думите й, каквото и да сме постигнали в последните години, сме се лишили от най-ценното – младите хора на Бълагрия. „Показали сме, че когато имаме мисия, можем да я постигаме. Затова сме длъжни да потърсим подкрепа, за да променим модела на ГЕРБ, който е хвърлил в хаос българското здравеопазване и образование. Този модел се олицетворява от една партия, един човек, една фирма и ние трябва заедно да се изправим срещу него“, категорична бе Весела Лечева.