Явор Божанков гостува в „Кухната на Иван Звездев“

20.03.2017 г.

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“  в 4 МИР – Велико Търново Явор Божанков гостува в кухната на Иван Звездев. В края на миналата седмица известният телевизионен кулинар и четвъртият в листата сготвиха заедно пържолки в гърне и млечна баница по горнооряховски.

„За все повече съвременни мъже се налага да сготвят набързо, за да отменят съпругите в кухнята. И двете гозби, които предложих, са много лесни и бързи за приготвяне“, сподели Явор пред водещия. Божанков не пропусна да похвали и местния горнооряховски суджук – продукт със защитено географско указание.

Младият татко разказа за трудностите в кампанията и за предизвикателствата, които го мотивират. „На 27  години чувствате ли се подготвен за политиката“, попита Звездев. „Като председател на национално призната работодателска организация съм виждал лобистко законодателство и съм се сблъсквал с множество случаи на корупция. Отстоявал съм каузи. В университета се противопоставих успешно срещу продаването на изпити“, изброи Божанков и подчерта, че днес БСП е единствената партия, която дава път на младите.

Рецептите за двете гозби са публикувани във Фейсбук-страницата „Божанков може“.