Весела Лечева: На 26 март гласувайте за силни политици, които имат воля всеки ден да отстояват българските интереси. С бюлетина №10 – право в целта

22.03.2017 г.

„Само с подкрепата на българите можем да променим модела ГЕРБ. За това на 26 март гласувайте за силни политици, които имат воля всеки ден да отстояват българските интереси. С бюлетина №10 – право в целта“. С този призив се обърна водачът на листата на „БСП за България” във В. Търново Весела Лечева към присъстващите в залата на музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ в старопрестолния град и към своите съграждани.

„Време е да променим статуквото в България. Искам промяна за българското образование. Промяна на модела, за да останат младите в България.” Това бяха част от посланията на кандидат-депутатите на коалиция „БСП за България от 4 МИР- Велико Търново, които прозвучаха на закриването на предизборната кампания на червените в старопрестолния град.

„Водач съм на листа, в която всеки един от нас ще работи, воден само от интересите на гражданите на Велико Търново и областта“, заяви пред събралите се Весела Лечева. По думите й моделът „Бойко Борисов“ трябва да си отиде. „Всяка българска община се превърна във феодален рай. Стига! Искаме политическа система, която да служи на хората, а не държава, която се е превърнала в бащиния на някого”, заяви Лечева.

„Вижте колко млади хора има в тази листа. Младите искат свободно да изразяват своите убеждения. Искат да работят, да живеят, да създават семейства и отглеждат децата си тук, в България. И ние сме тези, които трябва да им помогнем това да се случи. Като променим модела в икономиката, в образование, в здравеопазването, в културата“ каза също Весела Лечева.

„Да отстраним управлението на ГЕРБ. БСП е носител на промяната, която ще ни върне българското национално достойнство. Заедно, всички за промяната на България“. За това призова кандидатът за народен представител от листата на левицата Валентин Ламбев.

„Хората искат най-накрая ГЕРБ да си отиде от властта и да настъпи промяна. Искаме правила и законност, за да можем всички да работим спокойно“, заяви кандидатът за народен представител от листата на левицата Мариана Бояджиева.

 

Електронната здравна карта е  лекарството срещу източването на парите в здравеопазването

 „Здравословните проблеми и административните пречки, които ми споделихте имат едно „лекарство“ – това е електронната здравна карта, в която ще бъдат включени, освен всички заболявания ,и изследванията, които са необходими. А не както досега, едно и също изследване да ви правят по няколко пъти или пък да ви взимат пръстови отпечатъци, като че ли сме престъпници”. Това каза  Весела Лечева в препълнена зала на пенсионерския клуб и клуба на инвалида във Велико Търново по време на среща на хората в неравностойно социално положение с нея и кандидатите на левицата Валентин Ламбев, Явор Божанков и Тошко Тодоров.

„Наскоро разговарях с Михаил Христов – млад човек, параолимпиец, който също е кандидат- депутат в тази изборна кампания от коалиция „БСП за България“, който сподели негова идея, за която ще търсим реализация. Когато се налага ремонт или профилактика на негова протеза, той пътува до Австрия, за да го направи в специализиран център. И това пътуване съвсем не е еднократно. Той предлага да намерим възможност и тук, в България, да бъде създаден такъв Център за ремонт и профилактика на протези. Това ще облекчи финансово всички, които поради една или друга причина ползват това помощно средство“, сподели Весела Лечева на срещата.

Масовият спорт започва от  спортните площадки и салони в училищата

„В периода 2005 – 2009 г. в държавната агенция за младежта и спорта изработихме и въведохме държавни стандарти за изграждането и оборудването на училищните спортни площадки и салони. И съвместно с Министерството на образованието и науката осигурихме тяхното финансиране. ГЕРБ не само не продължиха тази политика, но не отпуснаха нито лев, поне за да поддържат това, което ние направихме“, заяви Весела Лечева по време на среща със спортната общественост в родния си град.

Особено внимание трябва да се обърне и на програмата „Олимпийска подготовка“.  Тя трябва да отговоря на две условия- предвидимост и устойчивост.  А нейният финансов хоризонт да е от 2 до 3 олипмийски цикъла. Това ще осигури спокойствие и на елитните състезатели, и на техните треньори, за да могат те да се съсредоточат само и единствено върху подготовката и високите спортни цели, които са си поставили, бе коментирано също по време на срещата.

Въвеждането и спазването на съвременните методики в тренировъчния процес на спортистите от програмата „Олимпийска подготовка“ също е важно условие за развитието на българския елитен спорт, заключиха участниците в срещата.

Ще преизчислим пенсиите, за да намалим разликите между старите и новоотпуснатите пенсии

„БСП за България“ се ангажира да преизчисли пенсиите и да намали разликите между старите и новоотпуснатите пенсии. Опонентите ни от ГЕРБ непрекъснато ни питат откъде ще вземем парите за пенсии. Аз пък ги питам, защо за саниране отпуснаха 2 милиарда лева, а няма пари за пенсии? По наши изчисления от 800 милиона до 1 милиард лева ще струва осъвременяването на пенсиите, което ще ги повиши с между 20 до 30 %. Аз нямам нищо против санирането, но питам и вас: справедливо ли е с парите на всички ни да се санира само 2% от сградния фонд? В Стражица ми казаха, че санирането там на един апартамент излязло 15 хиляди лева. Че то целият апартамент там струва толкова? Това не е дори икономически обосновано“. Това заяви Весела Лечева, която проведе среща и с пенсионерските клубове от старопрестолния град. Участие в срещата взеха и кандидатите за депутати от левицата Мариана Бояджиева, Андрей Картунов и Тошко Тодоров.