​Стефан Стефанов е избран за председател на Общинския съвет на БСП-Велико Търново

Спечелването на местните избори във Велико Търново през 2019 г. е главната политическа цел, която Стефан Стефанов очерта

Общинската конференция на БСП-Велико Търново избра Стефан Стефанов за председател на партията в общината. Девет души бяха номинирани за поста - Валерия Дончева, Венка Кутева, Димитър Чолаков,   Мариана Бояджиева, Мирко Робов, Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов, Стефан Стефанов и Христо Бижев. Седем от кандидатите си направиха самоотвод.

Стефан Стефанов получи подкрепа от 114 делегати при тайния вот, а Христо Бижев  - от 52 от участвалите във вота.

Стефан Стефанов е роден на 17 септември 1982г. в гр. Велико Търново. Завършил е ВТУ, специалност „Право“. Член на БСП от 2002г. Председател на Младежкото обединение в партията във Велико Търново от 2002 до 2014г. Той е сред основателите на Младежкото обединение на БСП в национален мащаб.  Завършил е Българско училище за политика, випуск 2006г. и стажувал в Съвета на Европа в Страсбург. Владее английски и руски език.

Бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и заместник-председател на Общинския съвет на БСП-В.Търново. Общински съветник (в мандати2011-2013 и 2015 – до момента) и заместник-областен управител (2013-2014). Женен, с две дъщери.

Спечелването на местните избори във Велико Търново през 2019 г. е главната политическа цел, която Стефан Стефанов очерта в изказването си пред делегатите. Основната задача на новото ръководство е възраждане на основните партийни организации.

За по-съдържателен и по-активен партиен живот се обяви новият председател. В програмата на новият общински председател са поставени ежемесечни срещи с народните представители от БСП, с изявени политически и държавни дейци и експерти по важни проблеми на обществото, държавата, общината. Планират се всяка седмица  приемни  в Общинския партиен съвет, в населените места и кварталите. Предвижда се засилване на диалога със синдикални и браншови организации, реално взаимодействие с представители на дребния и средния бизнес на принципна основа за подобряване на икономическата среда, инфраструктурата, възобновяване на диалога и сътрудничеството с обществени организации с леви убеждения. В програмата е заложено и възстановяване на дискусионните форуми, както и на периодичното публикуване на информационен бюлетин на БСП-Велико Търново.  

„Необходимо е постоянно да следим и живеем с обществените нагласи, а не само да ги каваме по време на предизборни кампании“, подчерта Стефанов.

„Общинската организация на БСП допринесе за реализацията на поставените цели – да бъде първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори, да реализира три мандата в областта и да разшири политическото си влияние”, подчерта в отчета си  бившият общински и областен председател Валентин Ламбев.

Официален гост на Общинската конференция във Велико Търново беше народният представител Крум Зарков. В конференцията като делегат участва и народният представител Весела Лечева.