Жителите на с. Добри дял търсят за помощ Валентин Ламбев 

Пред депутата от „БСП за България“ в с.Добри дял хората засегнаха и още проблеми

Жителите на лясковското село Добри дял се обърнаха за помощ към народния представител от „БСП за България“ Валентин Ламбев за спасяване на църквата в селото. Храмът "Успение на Пресвета Богородица" е в окаяно състояние и спешно се нуждае от спасителен ремонт. Местните обясняват, че са паднали парчета от стенописа на тавана, покривът тече, а стените са неукрепени. Жителите на селото се страхуват, че камбанарията скоро може да падне. „Не можем само със средства на хората от селото да поддържаме църквата, а храмът вече се нуждае от по-голям ремонт“, изразиха болката си присъстващите. Те разказаха как строителството на църквата започнало през 1856г. Преди около 40 години в селото построили още една църква, но тази е особено значима за жителите, защото е първата.

Пред депутата от „БСП за България“ в с.Добри дял хората засегнаха и още проблеми. Те се притесняват от предстоящото закриване на детската градина. Според тях това ще засили обезлюдяването на селото.

Членове на читалищното настоятелство подчертаха, че тяхното читалище е единственото в общината, което не е оземлено. Жителите очакват кмета на Общината в скоро време на оземли културната институция, което ще позволи допълнителен приход в малкия им бюджет.