Народните представители от БСП-Велико Търново с приветствие по повод първия учебен ден

Те се обърнаха с приветствие към всички учители, родители и ученици по повод началото на новата учебна година

Тримата великотърновски народни представители от „БСП за България“ се обърнаха с приветствие към всички учители, родители и ученици по повод началото на новата учебна година. „Днес българското училище отново отваря обятия за децата и младежите, за да ги прегърне в света на науката и познанието. В съвременния свят да знаеш, да можеш и да постигаш са все по-ключови качества за всеки човек. Затова на нашите училища даваме доверието си да изградят младите хора като личности на утрешния ден“, казват те в посланието си към дейците на българското образование.

Тримата местни депутати бяха специални гости на откриването на учебната година  в няколко училища в Старата столица.

В училището на своето начално образование се върна Весела Лечева в първия учебен ден. Народният представител беше специален гост на откриването в ОУ „Патриарх Евтимий“. Заедно с директора на училището, тя отново се върна в първата си класна стая и видя ремонта, който е извършен в учебните помещения. В елитното търновско училище, шампионът по стрелба е учила от първи до четвърти клас, разказа тя.

Валентин Ламбев, заедно със съпругата си Свилена, бяха с двете си дъщери в ОУ "Бачо Киро". Народният представител участва в тържеството и в СУ „Емилиян Станев“.

Явор Божанков уважи церемонията в село Първомайци, където живее със семейството си и в Американския колеж „Аркус“ във Велико Търново, чиито възпитаник е.