Великотърновски студенти посетиха Народното събрание по покана на депутати от БСП

16.10.2017 г.

Група студенти от специалност „Политология“ посетиха Народното събрание и Президентската администрация по покана на народните представители Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков. В посещението участваха студенти от първи и четвърти курс, както и магистри по „Дипломация“.

Търновските студенти присъстваха на редовното пленарно заседание, когато беше разискван Законът за интеграция на хората с увреждания. Така се запознаха с парламентарния процес и процедурата при първо четене на законопроект. Те разгледаха и сградата, която е паметник на културата. На тръгване те срещнаха в кулоарите и Стефан Данаилов, който ги поздрави за избраната от тях престижна специалност.

В Президентството студентите разгледаха кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова и т.нар. „Огледална зала“, където президентът организира протоколните вечери за своите специални гости. Бъдещите политолози разгледаха и кабинетите, в които заседават работните групи към държавния глава. Те видяха и местата, на които се правят официалните изявления и речи на държавния глава.