Валентин Ламбев и младежите от БСП наградиха най-добрите есета

1.11.2017 г.

Народният представител Валентин Ламбев и Младежкото обединение на БСП-Велико Търново отличиха най-добрите есета от обявения от тях конкурс. Наградите бяха дадени в навечерието на Деня на народните будители. По темите: „10 години България в ЕС. Равносметката“, „Председателството на ЕС. Възможностите пред България“ и „Избирам България. Защо?“ писаха младите хора. Техните текстове бяха оценени от жури в състав: проф. Вихрен Бузов, проф. Венка Кутева и доц. Маргарита Кемалова.

На първо място беше отличена Силвия Стойнова. Бяха присъдени и две втори места - за Галина Георгиева и за Марио Иванов. Трето място е за Михаела Димова. Победителят получи електронен четец за книги. Класираните на второ и трето място получиха ваучери за книги. С дипломи бяха отличени и Десислава Иванова и Радина Попова.

„В тези есета има много искреност и човещина. Има и много позитивизъм и надежда, което за мен беше зареждащото“, каза Валентин Ламбев при връчването на наградите. Той пожела на всички млади автори да са все така заредени с оптимизъм и енергия, да градят своята кариера в България и да дадат своя дан за една по-добра и просперираща родина.

„Напълно сме удовлетворени и се гордеем, че Велико Търново и нашият регион имат такива млади хора - мислещи, знаещи и готови да изразят своите мнения“, каза проф. Вихрен Бузов и изрази оценката на журито за получените текстове.

„Аз съм обнадеждена, защото написаното беше толкова искрено и емоционално, че няма как да не повярваш в него. Когато тези емоции ви помагат да намерите най-верния път да се реализирате, от това по-хубаво няма“, каза на младите хора доц. Маргарита Кемалова.

Вечерта продължи с поетичен рецитал на поетесата Цветелина Маринова, посветен на Деня на народните будители. „Как разчитам думичката „будител“? Живея по законите на всяка буква в тази дума, защото в нея има бъдеще, истина, творчество, емоция и любов. Ако живеем по всички тези закони, земята ще бъде здрава и ние ще бъдем много щастливи. Когато са уморени краката ви, продължавайте да вървите със сърцата си“, обърна се авторката към младите хора.