БСП-Павликени и русофилите организираха концерт по повод 140 години от Освобождението на България

3.03.2018

Концерт по случай 140 години от Освобождението на България организираха в Павликени Общинският съвет на БСП, съвместно с Национално движение „Русофили“-Велико Търново и Павликени и Руския клуб „Берьозка“ в града.

Общинският председател на БСП-Павликени Христо Кавалски припомни, че в Освободителната война са участвали над 120 доброволци от павликенския край. Наред с тях е и личното участие на една духовно извисена личност - поп Петър Драганов, служил в с.Дъскот, който е един от тримата свещеници, участвали на 18 май 1877г. в град Плоещ при освещаването на Самарското знаме.

С поздравителен адрес към присъстващите се обърна евродепутатът Момчил Неков. "Нека пазим свободата, която бе извоювана и да предаваме на поколенията историята, която ни кара да бъдем горди и достойни българи - свободни и смели, борбени и утвърждаващи", пише той в посланието си. Обръщение към присъстващите направиха и народните представители от БСП Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков. „Постигнатото от героите трябва да бъде защитено с действията ни всеки ден“, поздравиха депутатите.