Лясковец, Елена и Сухиндол започнаха подписка срещу сделката за ЧЕЗ

19.03.2018

Народният представител от ПГ на "БСП за България" Валентин Ламбев даде начало на подписката срещу сделката с ЧЕЗ, инициирана от БСП. Той бе в трите града, за да чуе лично мнението на хората.

В Елена хората приветстваха постигнатото от парламентарната група на „БСП за България“ - да се създаде Временна комисия във връзка с планираната продажба ЧЕЗ в България. Валентин Ламбев поясни, че комисията ще разгледа и  приватизацията на дружеството. „Парламентът е длъжен да упражни своите правомощия и да установи всички факти и обстоятелства около процедурата“, каза народният представител.

„Преминаването на дружеството, осигуряващо електроснабдяването на повече от 3 млн. души в ръцете на собственици, за които не е ясно дали имат капацитет да го управляват и провеждането на сделката при неизяснени обстоятелства и непрозрачно финансиране - всичко това е заплаха за националната сигурност и изисква държавата да се намеси“, каза още депутатът.

Въпреки, че районът не е част от мрежата на ЧЕЗ, жителите на Лясковец и Сухиндол изразиха мнение, че държавата е длъжна да се намеси, защото е застрашен националният интерес.