Весела Лечева: Дните на управляващото мнозинство са преброени

10.07.2018 г.

"Дните на управляващото мнозинство са преброени. Те не могат да дадат конкретни работещи решения. Това е неработеща коалиция - днес един от партньорите предлага едно, утре другият го отменя. Управляват от скандал до скандал“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева по време на среща с граждани. Народният представител проведе приемни в селата Българско сливово, Царевец и град Свищов. Гражданите поставиха въпроса за поддържката на републиканската пътна мрежа и попитаха чия отговорност е безопасността на пътуващите. Хората многократно се оплакаха от състоянието на държавните пътища. Те показаха огромни дупки по пътните платна, които след проливните дъждове са пълни с вода и са опасни за шофьорите и колите. Хората изразиха притеснение, че в отсечката с.Българско сливово - с.Царевец имат много интензивно движение, дори и нощно време, и за всяка кола има риск да попадне в тях. "В някои от случаите са нужни много малко усилия от Областното пътно управление за поддръжка на тези пътища", казаха хората. Те припомниха как след всеки проливен дъжд цялото пътно платно е под вода, защото няма кой да почисти канавките от растения и наноси. Посетителите в приемната на народният представител от левицата казаха, че веднъж на една-две години се почистват съоръженията и това не е достатъчно те да изпълняват предназначението си, а водата съсипва пътя.
Засилен контрол върху качеството на внасяните в България храни, още на митницата, поискаха други от присъстващите. Те изразиха съмненията си за качеството на птичето месо. "Заради субсидиите, които съседни държави дават за производството на месо, българските птицеферми са неконкурентноспособни, затова трябва да се въведат диференцирани ставки на ДДС", предложи един от присъстващите.
„За своите два мандата ГЕРБ не доведоха докрай нито една реформа. Те се борят единствено за своя рейтинг - от избори до избори. Затова нямат смелост да започнат болезнените мерки, които са нужни за реформиране на ключови сфери в управлението“, каза Весела Лечева.
Хората отново се възмутиха от проблема с ниските доходи и бедността. Липсата на млади хора обрича населените места на застой, казаха други от присъстващите.