Огнян Стоянов: „Визия за България“ на БСП е заявка за смяна на системата“

2.08.2018

„Визия за България“ на БСП е заявка за смяна на системата. Тя е синтез на критиките на нашата партия към управляващите, но и дава възможните решения за развитието на България“. Това каза пред членовете на БСП-Горна Оряховица общинският председател Огнян Стоянов. Той представи пред пленума решенията от националното съвещание и текста на политическата платформа на партията.

„Документът е отворен и затова в следващите месеци ще поканим различни организации, браншови структури и клубове да дадат своето виждане по него. Визията ще бъде представена и пред партийните организации в общината, за да чуем повече мнения“, обясни Стоянов.

Той представи идеи за бъдещето на държавното управление, икономическото и регионално развитие, здравеопазването, науката и образованието, сигурността и отбраната, външната политика, както и мерките за справяне с демографската криза. „Ние дадохме заявка за вътрешнополитическа алтернатива, която надхвърля времето на един управленски мандат. Имаме визия и стратегия за над 10-15 години напред“, подчерта председателят.

Пленумът на БСП-Горна Оряховица прие график за срещи с основните партийни организации за представяне на визията. В срещата участва и народният представител Явор Божанков, който представи работата в народното събрание за изминалата пленарна сесия.