Съветниците от БСП: Планът за снегопочистване в Община Горна Оряховица е половин страничка

1.11.2018

Целият план за зимното снегопочистване на община Горна Оряховица се събира на половин страница. Това стана ясно на последната редовна сесия на Общинския съвет в отговор на питане от общинските съветници от БСП.
„Информацията е оскъдна. На комисия се пошегувах, че тази година тя е по-малка, но ми беше отговорено ясно и категорично, че текстът е същият, като миналата година, само датите са сменени“, каза общинският съветник инж.Георги Рачев. Той призова да не се премълчава този въпрос, защото от него зависи в следващите месеци по какъв начин гражданите на Горна Оряховица ще се придвижват в града.
„Това е отношението, което отхвърляме– липсва детайлно проучване, а Общината не се учи от грешките си в предишните години. Наближава зимният сезон, а не виждаме загриженост да не се допусне кризата от последните години, когато ни затрупа снегът“, коментира Огнян Стоянов.
Според съветниците от БСП не става ясно дали Общината има готовност да поеме дейностите по снегопочистването след м.февруари 2019г, когато изтича договорът на сегашната фирма-изпълнител. Не е посочено и как ще бъдат почиствани от снега новите паркове, централният площад и новите тротоари, за да се запазят настилките.
„През последните години се влагат много средства в инфраструктурата на Горна Оряховица и твърдим, че е съвременен град. А дейността по снегопочистването  извършваме така, както сме я извършвали преди 40 години. Хора с гребла да почистват площада и тротоарите, снегорините са на над 40 години…“, каза инж.Рачев.