Инж. Георги Рачев: Днешното управление прилича на пътя Стрелец-Паисий - разбито, в дупки и без надежда да се оправи

13.11.2018

„Днешното управление на България изглежда точно като състоянието на пътя Стрелец-Паисий. То е разбито, цялото е изтъкано от конфликти и „дупки“, без визия и без надежда да се оправи“. Това каза пред жителите на село Паисий общ. Горна Оряховица  общинският съветник от БСП инж. Георги Рачев. Той, заедно с общинския председател на БСП- Горна Оряховица Огнян Стоянов и народния представител Явор Божанков се  срещнаха с хората, за да чуят проблемите, нерешени с години.

„Трудно се стига до село Паисий. От всички посоки то е почти непристъпно заради разбитите пътища. Това е следствие на модела на неглижиране на малките населени места в нашата община. Затова в бюджет 2019 ние ще се застъпим да бъдат заложени средства за ремонт на пътищата“, каза Огнян Стоянов. Той подчерта, че средства в общинската хазна ще има, защото предстои продажбата на скъпи общински имоти. „Тяхното разходване трябва да се планира внимателно за обекти, които да допринесат за благоденствието на повече хора“, застъпи се съветникът.

Заради сегашното състояние на пътищата линейките идват само до входа на селото, казаха присъстващите. Те разказаха за случаи, когато са носили болни на ръце, за да стигнат до линейката. В селото не идва и лекар, а транспортът до общинския център е само в сряда и петък, при това на връщане се стига само до съседното село Стрелец.

„Хората навсякъде ни посрещат с едно и също нещо – лошата инфраструктура, буренясали пътища, недостатъчно контейнери за отпадъци в селата и нарастващ страх“, посочи Стоянов. Той допълни, че именно тези проблеми местната власт трябва да решава с приоритет.

„На фона на нарастващите цени, управляващите увеличиха заплатите на чиновниците. Гражданите дават сигнал, че няма да търпят още дълго. Това управление е изчерпано“, каза народният представител Явор Божанков. Той подчерта, че хората, които мислят, че със страх може да се управлява държавата и общината скоро ще разберат, че не може.