БСП – Горна Оряховица регистрира Явор Божанков като кандидат -кмет на града

24.09.2019

БСП – Горна Оряховица  регистрира своите кандидати за местните избори в Горна Оряховица. Явор Божанков е кандидатът за кмет на община, издигнат от местната коалиция, която социалистите създадоха с АБВ и „Движение 21“.

Пълна листа с 33-ма кандидати за общински съветници издига коалицията. Доказани професионалисти и всеотдайни личности съставят листата.

„Това е моят силен отбор. С него ще управляваме прозрачно, компетентно и честно. Заслужаваме добро място за живеене. Качествени пътища, подредени зелени площи, чистота, добро здравеопазване и образование. Имаме дългосрочна визия как да успеем“, каза след регистрацията кандидатът за кмет Явор Божанков.

Документи за регистрацията на кандидатите подадоха председателите на трите формации в коалицията – Огнян Стоянов, Николай Илчев и Милен Маринов.

Водач на листата за общински съветници е Огнян Стоянов, общински председател на БСП. Втори е бившият областен управител инж. Георги Рачев, следван от педагога и настоящ общински съветник инж.Павлинка Николова. Ендокринологът д-р Ренета Гонгалова е четвърта, а пети е Пламен Стоянов – мениджър в местна фирма. Бившият директор на РИОСВ Елена Григорова е шеста, електроинжинерът и управител на частна фирма инж. Михаил Ченков е седми, следван от лесоинжинера Светла Зарева. Челната десятка се допълва от строителния проектант инж. Антон Паричев и Емилян Миланов от БДЖ товарни превози, представител на коалиционния партньор АБВ.  

За коалиционни партньори са и следващите две места в листата – единайсти е Милен Маринов от „Движение 21“, а 12-ти е Владимир Григоров от „Нова зора“, организатор на традиционния вече конкурс за младежко, техническо творчество в Горна Оряховица.

Областният председател на „Младежкото обединение“ в БСП Габриела Шилкова е тринайста. Фелдшерът от Спешна помощ и дългогодишен лекар на ОФК „Локомотив“ Г.Оряховица Мария Марков е четиринайсти. Марияна Николова, собственик на магазин, е петнайста, следвана от Емилия Иванова, ADR консултант. Настоящите общински съветници инж. Ангел Йорданов и Веселин Хаджигеоргиев са седемнайсти и осемнайсти. Фармацевтът Милена Стоянова е деветнайста. На двайста позиция е втория представител на АБВ – Марин Богомилов – председател на земеделската кооперация „Росица“ в с. Поликраище. Специалистът вътрешни болести и кардиология д-р Гинка Маринова-Рачева – началник на 3то вътрешно отделение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ Г.Оряховица е двайсет и първа. Земеделският производител Даниел Божанков е двайсет и втори. На двайсет и трето място е счетоводителят Лъчезара Тодорова. Секретарят на читалището в с.Първомайци Теодора Миновска е двайсет и четвърта. Листата продължава с Йордан Чейреков – артист МДТ „Константин Кисимов“ В.Търново, хореографа Николай Корчев, влаковия диспечер Евгени Бузов, мениджъра Стефан Радиков, специалиста по социални дейности Маринела Костадинова, археолога Горан Динев, полковник Неделчо Неделчев- член на УС на СОСЗ, Васил Иванов и строителя Милен Ников.

„БСП за България“, АБВ и „Движение 21“ издигат кандидати в седем населени места. В Долна Оряховица коалицията издига Станимир Първанов, който е служител на ВиК „Йовковци“. За Драганово кандидат е инж. Соня Илиева, в Поликраище – Пеньо Нацкин, за Първомайци – Румен Каращранов, за Правда – Васил Иванов, за Крушето – Игнат Денев и за Писарево – Петко Петков.