Явор Божанков: Единствено обещавам, че ще работя с чисто сърце

Кандидатът за кмет на Горна Оряховица откри предизборната си кампания

Явор Божанков, подкрепен от своето семейство, както и от цялата листа за общински съветници на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ и от кандидатите за кметове на населени места, тръгна към изборна победа в Горна Оряховица.

Препълнен салон на читалище „Напредък“ посрещна на крака кандидатите. Пред тях бяха представени кандидатите за Долна Оряховица и селата Драганово, Поликраище, Първомайци, Правда, Крушето и Писарево, както и пълна листа с 33-ма кандидати за съветници.

„Със сигурност превъзхождаме опонентите с креативност, с талант и с чисти сърца. Моля ви за вашето доверие. Не обещавам безплатни неща. Eдинствено обещавам, че ще работя с чисто сърце“. Така се обърна към своите симпатизанти Явор Божанков. 

„В националната политика съм бил обект на натиск, заплахи, компромати и кал, заради своите действия и изказвания. Не ми тежат те, а мисленето, че всички са маскари, че всички били еднакви; че нищо нямало да стане. В тази предизборна кампания трябва да отговорим с кого сме – с бай Ганьо или с неговия автор-идеалист – Алеко Константинов”, каза Явор Божанков. Той допълни, че неговият отбор е от страната на разума“, Божанков заяви, че е наясно с предизвикателствата пред него. „Всички знаем какъв град беше Горна Оряховица, колко много млади хора имаше, колко бяха дълги опашките от млади хора пред киното. Виждаме и какво е в момента. Проблемите ни днес са последствия от  недоброто управление”, подчерта той. „Днешното управление се фокусира върху личния си интерес и интереса на един тесен кръг от фирми. Управлява се алчно. Решението е в хората - компетентни, чисти и  млади.  Можем да променим това – всички заедно“, каза Явор Божанков.

 

Предизборното събрание откри председателят на БСП  - Горна Оряховица Огнян Стоянов. „В изминалите три години чрез вашия труд,  упоритост, сила и вярата в нас БСП стана водеща политическа сила в общината и е незаобиколим фактор, който ще бъде в управлението на община Горна Оряховица“, благодари на гражданите Стоянов. Той очерта приоритетите от платформата на местната коалиция. „Трябва да върнем славата на община Горна Оряховица като транспортно - индустриален център. Новата администрация и новият кмет да бъдат готови да отговорят на тези предизвикателства и чрез европейските средства да дадат нов тласък на развитието на нашата община, за да ста е Горна добро място за инвестиции”, каза Стоянов.”Проблемите с инфраструктурата ще решаваме всеки ден, а не два месеца преди следващите избори. За решаването на тези сериозни задачи имаме такъв човек и това е Явор Божанков - борбен, подготвен, ерудиран“, заяви Огнян Стоянов.

„Дошло е време за промяна. Община Горна Оряховица трябва да се развива по-добре, да остават нашите деца тук, нашите родители да живеят спокойно и да има просперитет за всички ни“, каза народният представител Валентин Ламбев.

Коалиционните партньори от АБВ и „Движение 21“ също подкрепиха кандидата за кмет.