Явор Божанков: Хората искат конкретни идеи, не празни обещания

12.10.2019

"Хората искат конкретни идеи, а не празни обещания, които чуват от кампания до кампания". Това заяви кандидатът за кмет на Горна Оряховица от "БСП за България" Явор Божанков по време на среща в село Драганово. В нея участваха и кандидатът за кмет на селото инж. Соня Илиева, кандидатите за общински съветници Огнян Стоянов, инж. Георги Рачев, инж. Павлинка Николова, Елена Григорова, Светла Зарева и Милен Маринов. „В с. Първомайци живея със съпругата си и своя син и съм наясно с проблемите на малките населени места.  Не се съмнявам, че инж. Соня Илиева ще се справи с разрешаването им с лекота. За това ще има и подкрепата ми като общински кмет“, каза още той. По думите му в момента общината предпочита да инвестира 320 000 лева за входа на Детския кът и над 300 000 в кръгово кръстовище, което самите граждани не одобряват. Според него с тези пари могат да бъдат разрешени жизненоважни проблеми в селата.

„Приемам присърце битката за възраждане на село Драганово. То има възможности, които трябва да развием", заяви инж. Соня Илиева, кандидат за кмет на с. Драганово.  Като свои приоритети тя посочи чакания от години проект за реализация на водопровода и канализация, който е въпрос на средства, които са доказана необходимост и трябва да бъдат осигурени. "Зеленчукопроизводството е емблема на селото, а нашите предци са учили Европа на своя занаят. За да продължим това, аз имам идеята да възстановим пазара и да може всеки производител да застане на свой щанд и клиентите да знаят, да идват и да търсят пресния местен продукт“, каза оше тя. „Нещата ще тръгнат по една нова пътека и тя ще ни изведе към статута на образцово село, което го сочат за пример, и в което ще живеем с удоволствие“, заяви целта си инж. Илиева.

За възраждане на традициите на селото в кулинарията и градинарството, инж. Соня Илиева получи подкрепа и от известния готвач Иван Звездев. Пред жителите на селото той показа как се прави „Пиле на лютика“ и разказа как в Будапеща местните му разказвали за срещи с наследници на хора от с. Драганово. „Знае се, че „Като е драгановско, то е хубаво“, затова искам местният производител да има подкрепа и всеки да знае, че може да дойде в с.Драганово и да си купи екологично чист, пресен и вкусен продукт“, каза инж. Илиева.