Явор Божанков в с. Поликраище: Ще назнача заместник-кмет за населените места, ако бъда избран

21.10.2019 г.

"Ще назнача заместник-кмет за населените места, ако бъда избран“. Този ангажимент пое кандидатът за кмет на община Горна Оряховица Явор Божанков пред жителите на с. Поликраище. Той обясни, че в селото живеят изключително активни хора. Божанков подчерта, че като народен представител е водил много трудни битки именно с тях - борбата  трасето на АМ „Русе – Велико Търново“ да минава по-близо до град Горна Оряховица, както и битката в Административния съд за тази важна магистрала. Кандидатът за кмет и кандидатите за общински съветници от листата на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ имат специално отношение към малките населени места, които са неглижирани. „Хубави неща се направиха в градския център, но не всички хора живеят там. Малките населени места също имат проблеми, затова първата ми работа като кмет е да назнача свой заместник-кмет с единствена задача – да работи за населените места“, заяви Божанков. Явор Божанков предложи конкретни идеи за подобряване на инфраструктурата, за справяне с бездомните животни и за подобряване на комуналните услуги, реализацията на младите кадри, стартирането на бизнес.

Огнян Стоянов:  Ние имаме програма как да променим модела на управление

 „Предстоят важни избори, тъй като те ще предопределят как ще се управлява общината през следващите четири години. От 12 години проблемите в населените места са неглижирани. Кметовете бяха оставени без средства и без хора, които всекидневно да им помагат за подобряване състоянието на тротоарите, улиците. Ние имаме програма как да променим това“, каза водачът на листата и председател на БСП - Горна Оряховица Огнян Стоянов. По думите му кандидатът на БСП за кмет на Поликраище Пеньо Нацкин е трудолюбив човек, който винаги е сред хората, наясно е с техните проблеми и може да ги реши.

Пеньо Нацкин: Като кмет ще помогна на всеки жител

„Има смисъл да се борим за по-добър живот в село Поликраище. На селото е необходимо да има добра инфраструктура - не само асфалт по централната улица, а и по страничните. Да се подобри тяхното озеленяване, цялостното почистване на селото, по-честото изхвърляне на контейнерите за отпадъци“, изброи Пеньо Нацкин своите приоритети. Той заяви, че ще се бори за запазването на детската градина и училището чрез подобряване на условията в тях. „Нашето село е известно с добрите си спортисти. Трябва да дадем по-голям шанс за изява на спортния талант като организираме състезания, които да привлекат вниманието отново към с. Поликраище“, допълни Нацкин. Той си поставя като цел, чрез позицията си на кмет на селото, да помогне на всеки от жителите в неговите ежедневни проблеми. „Ще работя така, че когато приключи мандатът ми да мога да ви гледам в очите, а не да навеждам глава“, каза той.