Весела Лечева се среща с лидери в световния туризъм

22.10.2019

Кандидатът за кмет на Велико Търново Весела Лечева е поканила ключов експерт от  THR – за анализ на туризма в общината, както и за посочване на практически пътища за подобряване на финансовите резултати за града и удвояване на приходите на хората от бранша.

THR (Ти Ейч Ар ) е водеща европейска и световна консултантска и аналитична група за проучвания , анализи, проектиране и изработване на цялостни стратегии за развитието на туризма и на туристическата индустрия, както в национален, така и в регионален мащаб.

Досега THR са реализирали 1100 проекта в повече от над 70 страни в света. Агенцията е консултант на Европейския съюз и на Световната организация по туризъм към ООН. Държави, които са нейни клиенти са : Гърция, Хърватия, Румъния, Словения, Кипър, Египет, Мароко,  Испания ( Стратегически план за туристически маркетинг), Мексико, Бразилия, Куба, Андора, Аржентина, Перу, Белгия, Уругвай, Чили, Колумбия, Бразилия, както и на някои водещи световни туристически региони – Андалусия, Каталуния, Канарските острови, Бахамските острови, Дубровник, Ещорил, Загреб, Канкун – Мексико, Ханджоу-Шанхай  от Китай. Фирмата е консултант и на Интерамериканската банка да развитие, която финансира туристическата индустрия в САЩ и стотици корпоративни клиенти в най-високия сектор на туризма.

Гост на Весела Лечева ще бъде г-жа Соня Уерта – Главен мениджър на компанията. Тя лично е участвала в разработването на туристическия маркетингов план на Каталуния, на Стратегическия план за развитието на туризма в Португалия, на плана за развитие на Колумбия, на Националния марков план за развитие на туристическия бранд на Румъния.

Г-жа Лечева кани хората от туристическия бранш на среща с г-жа Уерта на 23.10. сряда, от 13 часа на панорамната площадка, известна като ВИП площадка, улица “ Никола Пиколо” 6.

От 15 часа – медиите са поканени за среща и да зададат своите въпроси.