Инж. Емануил Манолов: Пътят, по който Павликени уверено върви от осем години, е напред и нагоре

25.10.2019 г.

Препълнен салон на НЧ „Братство-1884“ изпрати инж. Емануил Манолов към третата му победа в местните избори в община Павликени. „Вълнувам се много, заставайки пред вас. Почти месец аз срещам погледите ви – в различни срещи те са изпълнени с надежда, с благодарност, с очакване, с подкрепа. Днес виждам пред себе си хора, изпълнени с оптимизъм и с увереност, че ще победим! Виждам, че никой в тази зала не е дошъл от страх. Напротив – вие сте тук с обич, с доверие и с чувството, че сме общност, която може да носи победи!“, заяви инж. Манолов. "Отговорността, която изпитвам, е огромна, както и решимостта ми да продължим развитието на Павликени", подчерта той. „Доказателството на какво съм способен е пред очите ви. Надявам се, че не забравяме бързо какво беше Павликени преди два мандата и как изглежда днес. Преди осем години в Павликени беше стереотип, че нещата се случват бавно и трудно. Днес стереотипът е, че сме отличници по привличане на европейски инвестиции. Никой не може да отрече това“, каза инж. Манолов. Той допълни, че нови обекти се откриват дори и по време на предизборната кампания. В последния месец в Павликени са факт новите площадки за игра в Детската ясла, реконструираните улици 14-та в Стамболово и „Цанко Церковски“ в град Павликени, детският кът в град Бяла Черква, обновените стълби пред главния вход на Спортната зала.

„Заставам пред Вас с решимостта да успея в работата си и да направя още много за нашия обичан роден край. Не мога сам, затова ви призовавам – подкрепете и личностите в листата на коалиция „БСП за България“, както и всички наши кандидати за кметове на населени места“, призова инж. Манолов.

Кметът на община Павликени каза, че всички предложения от граждани по време на предизборната кампания ще станат допълнение към неговата управленска програма и ще се търси начин да бъдат разрешени. „Знам за проблема с паркирането в град Павликени, затова още в първите дни на новия мандат ще възложа проектиране на нови зони с паркоместа в централната градска част и в околоблоковите пространства. Продължаваме с обновяването на уличната мрежа във всички населени места. Ще търсим път към централната власт, за да завърши изграждането на околовръстния път на град Павликени“, изброи градоначалникът.

„На младите семейства е нужна подкрепа- затова още от следващата година започваме намаляването на таксата за детските градини, докато тя отпадне напълно. При раждане на второ и трето дете в семейства, които са осигурени и с минимум основно образование – ще даваме еднократна финансова помощ. С всички сили ще подкрепяме общинската болница, за да постигнем в нея по-висок стандарт на обслужване и да привлечем млади специалисти“, каза инж. Манолов.

Пътят, по който Павликени уверено върви 8 години няма нужда от промяна, заяви инж. Манолов. По-рано през деня футболистите от ОФК „Павликени“ също  подкрепиха инж. Емануил Манолов за трети мандат начело на общината. Преди началото на мача им срещу „Партизан“-Червен бряг, капитанът на отбора Красен Трифонов се обърна с емоционално слово към запалянковците. „Предстоят избори и ние като отбор заявяваме своята категорична подкрепа за човека, който винаги е бил опора за нашия футболен клуб“, каза Трифонов.  Той добави, че от осем години мъжкият отбор на ОФК „Павликени“ е възстановен. "Има един човек, който винаги е бил на наша страна. Той направи всичко по силите си, за да възстанови отбора. И не само това – той се грижи за всички спортове. Той е инж. Емануил Манолов и ние в Павликени само можем да се гордеем, че такъв сърцат и насочен към спорта и младежта човек е кмет на нашата община“, заяви Трифонов.Той припомни, че за два мандата в Павликени беше обновен градският стадион, който се поддържа в перфектен вид, изграден е закрит плувен басейн и е ремонтирана спортната зала, където и футболистите от ОФК „Павликени“ тренират.