Младежите от БСП във Велико Търново с призив към управляващата партия

21.11.2019 г.

Уважаеми управляващи,

В края сме на 2019-та година. Това беше година, която носеше в себе си надежда за промяна на досегашния модел на управление. Това обаче не се случи. Повече от половината жители на общината решиха да не дадат своя глас през изминалите местни избори, а 11 000 гласоподаватели подкрепиха други партии, но не и ГЕРБ.

С числата е лесно да се борави и всеки може да намери удобната за себе си цифра. Фактите обаче няма как да се променят. Да, вие сте победителите на местния вот, но не забравяйте, че 50 000 души в общината отказаха да застанат зад вас!

Днес обаче не е време за анализи и сметки, не е моментът да говорим за победители и победени, защото преди всичко ние сме българи и милеем за развитието на Велико Търново и населените места от общината. Затова от Младежкото обединение на БСП ви призоваваме да вложите всичките си сили за справяне с нерешените през последните 8 години проблеми.

А те никак не са малко. В Старата столица и в населените места от община Велико Търново, в XXI век, продължаваме да живеем на кални и неуредени улици. Да, в кварталите кипи мощно строителство, но то е в ръцете на частни предприемачи и е свързано с изграждането на нови блокове. С нетърпение очакваме изграждането на новата детска градина в квартал „Зона Б“, но чакаме и полагането на пропуснатите водопровод и канализация под новата четирилентова улица. Поздравяваме ви за изграждането на ул. „Димитър Буйнозов“, но очакваме след повече от 4 години да направите и тротоари. В същото очакване са и десетки други отсечки в старата столица. Питаме се кога улиците във Велико Търново ще станат европейски? Кога чакълът ще спре да бъде основна настилка за междублоковите пространства? Кога ще има средства за саниране на останалите жилищни сгради? Ще дойде ли денят, в който спечелилите обществените поръчки ще носят отговорност за качеството на извършените ремонти? Ще имаме ли нов градски център поне до края на мандата ви? Ще запазите ли поне част от рушащите се сгради в старата част? Ще възстановите ли тролейбусния транспорт? Ще създадете ли нови транспортни връзки към кварталите? Ще разширите ли социалните си услуги? Ще се справите ли с тежкия трафик в града? Вярваме, че можете да отговорите на тези въпроси пред себе си, но ви призоваваме да го направите и пред своите граждани, пред всички, независимо дали са гласували за вас или не!

Надяваме се през новия ви мандат да бъдат изградени достатъчно безплатни паркоместа, които да създават удобство и комфорт не само на жителите в града, а и на всички туристи. Убедени сме, че е необходимо да погледнете с друго око и на населените места. Сигурно не сте забелязали, но и там живеят достойни българи, които според Конституцията имат същите права като вас. Имат право на достъп до здравни услуги, социални услуги, вода, инфраструктура и качествен живот. Надеждата ни е малко повече средства от шумно обявения в медиите бюджет от 90 милиона лв. да стигнат до населените места.

Благодарим ви, че работите за това Велико Търново да продължи да бъде притегателен център за туристите от цял свят, но ще се радваме, ако създадете план за тяхното задържане в нашата община. Вярваме, че Старата столица може да бъде повече от дневна спирка за тях и със сигурност има потенциал да предложи солидна туристическа програма и на най-взискателните туристи от всички държави.

Пишем всичко това, за да се убедите, че младите хора във Велико Търново и общината имат право да живеят достойно. Ние имаме право да отглеждаме децата си тук, да работим според специалността си и да получаваме необходимото за квалификацията ни заплащане. Ние не желаем да бъдем унижавани със заплати, които са под средното ниво за страната! Искаме да имаме развитие без да сме обвързани с ГЕРБ. Искаме да имаме достъп до институциите си без да засвидетелстваме подкрепа към вашата партия. Зад тези наши думи могат да застанат и хилядите безпартийни младежи от Велико Търново, за които няма развитие в нито една сфера, макар и да не им липсват необходимите качества.

 

С уважение:

Младежко обединение на БСП- Велико Търново