Весела Лечева: В с. Каменари наказват тези, които не са гласували за ГЕРБ

13.12.2019 г.

„Това е престъпно. В район, в който хората едва свързват двата края, не може да ги делиш - които са гласували за управляващите да имат работа и доходи, а останалите - да са наказвани". Това коментира народният представител Весела Лечева по време на приемната си в село Камерани по повод сигнали на хората там,че се осигурява работа само на гласувалите за ГЕРБ.

Липсата на работа в отдалеченото село е основният проблем за живущите. Основният им поминък там е в дърводобивът. Много от хората споделиха, че се прави селекция кой да се занимава с дърводобива. След местните избори живущите в селото забелязали, че сред избраните са само симпатизанти на ГЕРБ, а взаимоотношения с определени хора, които имат дългогодишен опит в дърводобива са прекратени

Селото на практика е изоставено, макар че там живеят около 200 души. Отдалечеността от общинския център предпоставя и другите проблеми, които хората споделиха – достъпа до здравеопазване и до качествено образование, както и лошата инфраструктура.

Млади родители възразиха срещу плана на Общината да насочва децата им към най-близкото защитено средищно училище в с.Беброво, където сега учат в една стая деца от първи до седми клас. Родителите споделиха своето желание децата им да учат и да имат шанс за добро и качествено образование в Елена. За целта Общината и МОН трябва да осигурят превоз до училището.