Явор Божанков: Така работят кметовете от БСП!

29.06.2021 г.

“Ето какво се случва, когато кметът на общината е добър стопанин! Сградата на читалище “Братство 1884” в Павликени днес отвори врати след основен ремонт. Нова дограма, газификация, нови седалки, ремонтирани библиотеки и фоайета за изложби... И знаете ли кое беше най-радостното, най-впечатляващото? Стотици млади хора бяха дошли на откриването. Така работят кметовете от БСП!”

Това написа в страницата си във Фейсбук водачът на листата на “БСП за България” за Велико Търново Явор Божанков, който беше гост на откриването на обновената сграда. Заедно с него сред хората на площада в Павликени бяха кандидат-депутатите д-р Анета Маноилова, проф. Антоанета Анчева, Михаил Михалев и инж. Йордан Дончев.

По време на ремонта на стойност 1,5 млн. лева беше направено саниране на сградата, дървената дограма е сменена с нова PVC със стъклопакет. Външните стени и покривът вече са топлоизолирани. Запазени са двете барелефни пана на фасадата.

Основен ремонт имаше и в голямата зала и на сцената, където са поставени нови подови настилки, боядисани са стените и таваните, монтирани са ново оборудване, нови зрителски столове, озвучаване, театрално осветление. Основноса обновени помещенията на библиотеките, репетиционните зали и кабинети.

Решен е и най-големият проблем - липсата на отопление на читалището

В момента в и около читалището е подредена изложба с творби от 9-я международен пленер по фотография, наречен “Павликенският край и неговите хора”.