Явор Божанков: Ние сме правилният избор!

04.07.2021 г.

“Някои стоят добре на екран, други излизат добре на лайф във Фейсбук, но, когато трябва да се работи - ние сме правилният избор! Доказахме го само за 1 месец работа без излишни приказки в 45-ото Народно събрание”.  Това каза Явор Божанков - водач на “БСП за България” във Великотърновска област, пред участниците в националната среща на Младежката организация на партията.

“Само за 2 месеца ние се събудихме в една различна, в една освободена от страх България”, каза още той и уточни, че “тази промяна трябва да бъде завършена, да бъде направена необратима”.

Всички знаем, че ГЕРБ повече няма да управлява. Въпросът е: Какво ще правим оттук нататък? Няма никак да ни е лесно, защото предишният модел, този на Борисов и Пеевски, се е вкопал дълбоко в държавата - в икономиката, в институциите, в администрацията. Нужни са ни търпение и упорити усилия, за да променим това, предупреди 31-годишният юрист.

Имам самочувствието, че ние сме хората, които могат и знаят как да го направят, категоричен е той. Явор Божанков предупреди и коя е слабата страна на социалистите: Повече работихме, но по-малко обяснявахме на хората какво правим. Така често ни питат защо сме пасивни по теми, за които ние първи и често - единствени, сме свършили нещо. Много преди другите да започнат шумно и по медиите да се възмущават от същото.

“Нашето време идва! Времето на хората, които работят и си вършат работата така, както трябва! Задачата ни в следващите месеци е особено отговорна и ние имаме всички качества и всички условия да я свършим добре, завърши Божанков и пожела успех на 11-и юли на кандидатите за народни представители на “БСП за България” във всички области.

Бедността и неравенството са двата основни проблема на БСП, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която също пристигна във Велико Търново за националната среща на младежите-социалисти. Възрастните хора и младите семейства с деца са най-засегнати от тези два проблема, уточни тя. “Ето защо една от първите стъпки, с които ще започнем решаването им, е необлагаем минимум за работещите родители с деца”, каза Нинова и представи целия социален пакет, с помощта на който БСП планира да се бори с тежката демографска криза в България. 

Свои 4 приоритета за младите хора, сред които намаляване на лихвите по студентските заеми и въвеждане на културен пакет от 200 лева за младежи с цел безплатни посещения на театри, концерти, кино, представиха и младежите от БСП. По-рано анонс за това направи и евродепутатката от “БСП за България” Цветелина Пенкова, която припомни, че преди няколко години идеята с ваучерите за културни събития била отхвърлена на ниво ЕС, но сега, след повече от година изолация, отново била на дневен ред като част от опитите ни “да се върнем към нормалното общуване, към нормалните неща от живота”. 

Като символ на 4-те основни политики, за които МО на БСП ще се бори в следващия мандат, край монумента “Асеневци” в петък вечерта бяха запалени 4 лазерни прожектора.

След това над 300 млади социалисти се включиха в шествие до Царевец, където изгледаха спектакъла "Звук и светлина". Безплатното излъчване на шоуто беше своеобразен подарък за жителите и гостите на града от младите социалисти, които избраха старата столица за най-мащабното си събиране по време на кампанията за Парламентарни избори 2021 г.