Огнян Стоянов: Местната власт не е кукла на конци в ръцете на правителството

Осмият в листата на БСП за България вярва, че големите мечти са важни, ако малките мечти са реалност

Огнян Стоянов е общински председател на БСП – Горна Оряховица и пети мандат общински съветник в местния парламент. За пръв път се кандидатира за народен представител за 47-ото Народно събрание. Той е с преференция 108 в листата на “БСП за БЪлгария” за Великотърновския избирателен район. 
Взема това решение, тъй като е убеден, че 
голяма част от местните проблеми могат да се решат 
само с намесата на законодателната и изпълнителна власти.
“Вече 5 мандата съм общински съветник в Горна Оряховица и благодаря на моите съграждани за това огромно доверие. В моята работа видях как много от наболелите проблеми на общината не могат да бъдат решени без намесата и без помощта на държавната власт”, обяснява Стоянов и дава пример как при голяма част от обсъжданията в Общинския съвет получавал отговор: “от София наредиха да бъде така” или “от София казаха, че така не може”.
“Според мен, твърди социалистът, е дошло времето да покажем, че 
ние в местната власт не сме просто кукли на конци
 За целта трябва да отидем в София и да променим този модел на управление”. 
Огнян Стоянов е категоричен, че управленската програма на „БСП за България“ е изпълнима и съобразена с финансовите възможности на държавата: “Ние не обещаваме на хората минимална пенсия от 2 хил. лева. Нито заплати от по 3-4 хиляди лева. Обещаваме неща, които са съизмерими с бюджета на държавата. Както видяхме в последните месеци, пари в хазната има, но те изтичат в корупционни схмеи и в авансови плащания към строителни фирми”. 
В специално обръщение до жителите на Великотърновска област Огнян Стоянов каза: 
“Живеем в интересни времена. Някои ще кажат: време на преход. Други - на криза. Ще ги наречете бурни, динамични времена. И пак ще сте прави. Досега не бяхме живели във времена, в които е толкова лесно да бъдем свързани и да бъдем заедно. 
Но сме по-разделени и по-разединени отвсякога
Искаше ми се в тази кампания да говоря за големите неща: за магистралата между Русе и Велико Търново, за моста над река Дунав при Свищов, за Интермодалния терминал на Горна Оряховица. Но няма да го направя, защото не желая да бъда поредния спекулант. И се запитах: Кое е важното? За кое си струва да говорим, да работим, да се борим днес?
Истината е, че никой не се вълнува от летища, ако няма залък, с който да нахрани детето си. Никой не се вълнува от международните връзки на държавата, яко няма средства да свърже двата края.
Големите мечти са важни, ако малките мечти са реалност.
На 43 години съм и от 18 години се занимавам с политика. Имам любяща съпруга и две прекрасни деца. 
Искаше ми се те да живеят в други времена. Времена, в които отново ще се мисли за голямото, защото всички имат малкото. Като финансист знам, че винаги парите се инвестират в най-важното. А сега  важни са обикновените хора. 
Влязох  в тези парламентарни избори с ясното съзнание, че не мога да оправя света. Но вярвам, че сме длъжни да осигурим здраве и достоен доход за всички, без да нарушаваме истинския свободен избор. 
Иска ми се отново да се обединим. 
Защото така ще пребъдем. 
Заедно.
Може би това е и последният ни шанс. Вярвам, че можем”.

За Огнян Стоянов можете да гласувате с преференция 108 в листата на “БСП за България” с номер 33 в бюлетината.