За втора поредна година БСП- Велико Търново увеличава числения си състав

24.04.2023 г.

За втора поредна година общинската партийна организация на БСП в старата столица увеличава числения си състав, сочи традиционния статистически отчет на левицата.

През 2021 година социалистите отчетоха увеличение за пръв път след три десетилетия, а сега затвърждават положителния ръст. Сред предпочелите да станат членове на партията във Велико Търново са предимно хора с висше образование и специалисти в различни области.

Партийната организация също се подмладява, а дейни продължават да бъдат хоризонталните структури- Младежко обединение, Движение на ветераните и Обединението на жените-социалистки.

Основните партийни организации са се увеличили с още една през 2022г., след като беше възстановена ОПО „Бузлуджа 1“. Преди това партийният живот беше възстановен в Ресен, Емен, Пушево и Русаля, а в момента ръководството на партията работи по изграждане на структури в още няколко села. През последните две години бяха създадени и три нови основни партийни организации във Велико Търново, а само преди броени дни беше възстановена и партийната организация в село Никюп.

През миналата година дейността си започна и първата извънстолична Партийна школа за подготовка на млади кадри, в която се обучават над 20 младежи. Открит беше и изцяло нов информационен център на евродепутата Цветелина Пенкова, която вече има постоянно представителство в старата столица.

„През 2020г. великотърновските социалисти ме избраха за председател, а аз поех пред тях конкретни ангажименти за заздравяване на структурите. До този момент съм изпълнил голяма част от тях. Това разбира се не би било възможно без подкрепата на хората, с които работя и всеки един редови социалист от общината“, заяви общинският председател на БСП Михаил Михалев.

Той поясни още, че в момента в общинския партиен съвет се изгражда и телевизионно студио, което ще заработи през настоящата година.