20 младежи завършиха курса си в първата извънстолична партийна школа към БСП

Школата ще носи името на първия ѝ ръководител доц. Владимир Попов

20 младежи получиха своите удостоверения за завършен курс на обучение в първата извънстолична партийна школа за подготовка на млади кадри към БСП-Велико Търново. Те се обучаваха в продължение на 1 година и посещаваха лекции в различни направления.

Обучителният процес беше воден от университетски преподаватели, а темите бяха подбрани след предварително обсъждане и анализиране. В школата се обучаваха младежи от общините Велико Търново, Лясковец и Златарица.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на починалия наскоро ръководител на школата доц. Владимир Попов, а първото удостоверение беше връчено от съпругата му Христина Попова. 

Партийната школа да носи името на доц. Владимир Попов предложи общинският председател на БСП Михаил Михалев, а идеята му беше посрещната с аплодисменти от присъстващите. Той благодари на преподавателите и ръководството на школата в лицето на проф. Венка Кутева, проф. Пенка Костова, проф. Христо Глушков, проф. Валентина Стоянова, доц. Маргарита Кемалова, доц. Росен Петков, д-р Валерия Дончева и Стоян Долапчиев.

„Това е не само първата извънстолична партийна школа, но и първата в България, която работи на доброволни начала с 0 лв. бюджет, с безвъзмезден труд от преподавателите и без такса за обучаващите се. Вероятно няма и друга такава в света“, сподели Михаил Михалев.

С поздрав към всички се обърна и областният председател на социалистите Мариана Бояджиева, която подчерта, че Велико Търново е люлка на социализма в България и създаването на такава школа в града не е случайно.

„Това беше една мечта, която наистина се случи благодарение на ентусиазма и енергията на хората, които я реализираха. Мисля, че можем всички да бъдем щастливи от това. Да поздравим ръководството на Общинския партиен съвет и председателя Михаил Михалев за това, че пое като ангажимент и реализираха политическата школа“, каза Мариана Бояджиева.