Ирена Стасинопулу обеща облекчения за градския транспорт на пенсионерите във Велико Търново

Предвиждаме изграждането на нов градски център, заявиха кандидатите на БСП при посещението си в Дома за стари хора \"Венета Ботева\"

Облекчения за пътуване на пенсионерите поискаха от кандидата за кмет на „БСП за България“ Ирена Стасинопулу в Дома за стари хора „Венета Ботева“. Те я посрещнаха с пожелание жена да управлява следващите четири години, за да подреди общината.

„В нашата предизборна платформа са заложени облекчения за пътуване на пенсионерите. Това е напълно нормално и логично предвид факта, че именно възрастните хора имат най-голяма нужда да се придвижват свободно както в града, така и до населените места“, сподели Ирена Стасинопулу.

Възрастните хора поставиха и въпроса за промяна на транспортната схема, те изразиха недоумението си за това, че няма връзки на градския транспорт между кварталите. Освен това те поискаха и изграждане на многоетажен паркинг в центъра на града, който да реши проблема с липсата на паркоместа.

„Всички знаете, че преди 12 години във Велико Търново започна воден цикъл, след което беше разкопано Старото военно училище. Там паркираха много коли, при това напълно безплатно. Сега вместо паркинг има огромни траншеи, на които са поникнали дървета. Хората спират на терена на разкопания стадион. Предвиждаме реално изграждане на нов градски център на няколко етапа, като първия включва озеленяване, създаване на алеи и паркоместа“, сподели Михаил Михалев, който води листата с кандидати за общински съветници.

Той и колегите му от листата Светлана Бояджиева-Георгиева,  Желка Денева, Марио Иванов, Красин Каракоцев и Стефан Стоянов изслушаха поръченията от живущите в Дома за стари хора „Венета Ботева“, голяма част от които са трудно подвижни. Те помолиха следващите управляващи да поставят пейки на тротоарите по основните улици в квартал „Бузлуджа“, за да има места, на които възрастните хора да си почиват, отивайки до магазините.

Кандидатът за кмет и листата на „БСП за България“ са с номер 1 в интегралната бюлетина!