„БСП за България“ откри кампанията си във Велико Търново с амбицията да е №1

05.10.2023 г.

„БСП за България“ спази традицията да открие кампанията си за местните избори в парка „Никола Габровски“ пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, където преди 132 г. е проведена първата социалистическа сбирка. 

„Аз искам, мога и ще работя за каузата Велико Търново. Боли ме за града. Погледнете го след 12 г. управление на ГЕРБ – искате ли още от същото?! Нашата община днес се задъхва от безхаберието на управляващите, без дългосрочна визия. Забравени са населените места и жителите в тях. Време е да сложим край на това. В. Търново има нужда от истинска промяна и решаване на наболелите проблеми в града", заяви в словото си кандидата за кмет от "БСП за България" Ирена Стасинопулу.

„Затова предлагаме икономически мерки, които да доведат до по-висока заетост и доходи на хората, нов цялостен план за инфраструктурата, организация на движението и паркирането, междуградския транспорт, развитие за здравеопазването, образованието и туризма, реално изграждане на градския център със зелени площи и паркинги. Трябва да спрем корупцията и да направим ревизия на всички обществени поръчки, да защитим интересите на бизнеса. Заставам пред вас силно мотивирана заедно да продължим напред и да направим В. Търново нашия най-подреден и хубав дом", допълни тя.

Приветствие отправи народният представител от "БСП за България" Валентина Димова, която пожела на кандидата за кмет Ирена Стасинопулу ползотворна кампания, в която да покаже, че Велико Търново заслужава да бъде проспериращ град, в който да растат децата на всички, а възрастните хора да живеят достойно.

„Гордея се, че съм част от тази листа и с хората в нея! Към местната власт са тръгнали икономически групировки, маскирани зад граждански сдружения и партии, които искат да ни убедят, че няма алтернатива на сегашното управление. Ние доказваме, че алтернатива има и ние сме алтернативата на 29 октомври, която ще провали кривите сметки. Дълбоко в себе си вярвам, че само БСП е партията, която не предаде обикновените хора. За тези 30 години на преход именно тя остана най-близо до хората. Промяната на справедливостта трябва да дойде във В. Търново, защото видяхме какво се случи с дясното управление на града през последния четвърт век", заяви общинският лидер на социалистите и водач на листата с кандидати за общински съветници Михаил Михалев.

Представени бяха кандидатите на БСП за кметове: Събка Илиева на Дебелец, Виктория Николова на Килифарево, Светослав Витанов на Ресен, Милен Милчев на Водолей, Кирил Минков на Никюп, Иван Чолаков на Малки чифлик, Стефан Стоянов на Арбанаси, Маргарита Сърменова на Самоводене, Тихомир Тодоров на Хотница, Недьо Георгиев на Балван. Коалиция „БСП за България“ подкрепя и независимите кандидати за кметове Албена Беренска на Беляковец, Христо Христов на Ново село и Малина Попова на Присово, Станислав Стоянов на Пчелище, Ваня Николова на Леденик.

От 30 имена е листата за общински съветници на В. Търново – доказани хора с амбиция да превърнат града в по-добро място за живеене: 1.Михаил Тодоров Михалев 2.Ирена Петкова Стасинопулу 3.Петко Михайлов Тюфекчиев 4.Стефан Петров Антонов 5.Светлана Минчева Бояджиева-Георгиева 6.Михаил Йорданов Стойчев 7.Атанас Стефанов Атанасов 8.Симона Лазарова Лазарова 9.Йордан Стефанов Свраков 10.Жулиета Даниелова Войнова 11.Желка Илиева Денева 12.Валерия-Тереза Тошкова Дончева 13.Марио Станимиров Иванов 14.Ивелина Любомирова Симеонова 15.Красин Благоев Каракоцев 16.Стоян Витанов Витанов 17.Стефани Тихомирова Велева 18.Иван Йорданов Чолаков 19.Никол Георгиева Григорова 20.Георги Ганчев Христов 21.Събка Тошева Илиева 22.Виктория Евгениева Николова 23.Светослав Красимиров Витанов 24.Маргарита Тодорова Дачева 25.Стефан Николов Стоянов 26.Кирил Илиев Минков 27.Цветелина Живкова Стойчева 28.Тихомир Стоянов Тодоров 29.Йордан Тодоров Йорданов 30.Станка Богданова Пиперова.

Откриването на кампанията завърши с любими песни на поколения българи, изпълнени от Ирена Трайкова, и пожеланията за победа с № 1 на 29 октомври.