Ирена Стасинопулу: БСП ще отвоюва Велико Търново от задкулисието на модела „ГЕРБ”

Доказали сме, че сме добри стопани, когато управляваме и ярка опозиция, когато отстояваме политики за хората, заяви кандидатът за кмет на „БСП за България”

"Нашата партия има социална програма от години. Във Велико Търново е най-старата организация на БСП. Независимо, че последните години сме в опозиция - ние сме фактор. Нашите общински съветници през последните мандати на ГЕРБ винаги са били единствената ярка алтернатива и са предлагали много неща не само в социалната политика, но и по всички теми." Това заяви кандидатът за кмет на „БСП за България” във Велико Търново Ирена Стасинопулу.

Тя призова кмета Панов да спре с оправданията за последните 3 години, защото, по думите ѝ, проблемите на Велико Търново са много отпреди това. "Трафикът, свързан с транзитното преминаване в града, е много голям и натоварен заради лошия трафик вътре в града. Великотърновци, за да могат да се придвижват вътре в града, излизат по ул. Магистрална, за да се включат в по-добре направения път там. Това допринася за още по-големия трафик. Проблемът е вътре в града и той е особено голям заради двете кръгови, които се изграждат. Факт е тяхното лошо изпълнение. И ако попитате - аз не съм чула и един човек да каже, че е доволен. Основният момент тук е да се направи ревизия и контрол на фирмите, на които са възложени обществените поръчки за тези кръстовища", допълни кандидатът за кмет на БСП.

"Градът има нужда от нова транспортна схема. Нашата партия има такава заложена в програмата си. Има нужда и от нов график на обществения транспорт. Наистина няма свързаност между кварталите, защото сега е необходимо хората да си купят 2 отделни карти. Няма никаква модернизация на транспорта. Половината спирки в града въобще не съществуват, въпреки че са дадени на концесия. Но не се следи какво се случва с изпълнението на договора. Много от проблемите с транспорта са решими на местно ниво. Транспортът и трафикът са свързани с проблема с паркирането. Защото липсата на паркоместа в града е изключително тежък проблем", коментира Стасинопулу за част от проблемите на града.

Относно старото военно училище, тя обясни, че в този конкретен случай от БСП са против публично-частното партньорство. "Защото така ще се стигне до разпродажба. Това е централната градска част и там би могло да се направи един чудесен градски център, който да се изгради в няколко етапа и с място за паркиране, зелени площи и конферентни зали", допълни Стасинопулу.

"Велико Търново е наистина емблемата на България за пред света и има нужда от средства точно в тази посока - да се развива и опазва културно-историческото наследство. Тук ролята на местната власт е да намери консенсус с централната власт и законодателни инициативи, за да може да се намери баланса. Гласувайте с номер 1 в бюлетината за "БСП за България", защото ние можем да проведем едно отговорно и почтено управление за по-добър живот във Велико Търново", каза в заключение Ирена Стасинопулу.