София Вергилова е новият председател на БСП-Свищов

22.01.2024 г.

София Вергилова-Георгиева беше избрана единодушно за председател на БСП-Свищов. На проведената 24-та конференция на общинската организация, след като 10 месеца тя бе без ръководство, бяха избрани управленски органи. Ръководител на работната група, която бе упълномощена от Изпълнителното бюро на БСП да проведе пълен цикъл отчет и избори, бе заместник-председателят на партията Кристиан Вигенин.

Общинският съвет на Столетницата ще се състои от 15 души. Сред тях са избрани дългогодишни партийни членове като Иван Попов, Николай Кузнецов, Милка Томева, Анастасия Михайлова, Татяна Кинкова и други. Председател на ОбКК ще бъде Маргарита Стоянова. На изминалата конференция бяха избрани и делегати на 50-ия Конгрес на БСП.

С помощта на няколко неуморни дейци за БСП-Свищов и с подкрепата на членове и работната група, Градът на Алеко възвръща своята общинска структура на БСП. В празнична, приятелска и вълнуваща атмосфера, БСП-Свищов даде своята ясна заявка, че съществува, ще продължава да съществува и да се развива, независимо от предизвикателствата, времената и преломите.