Велико Търново бе домакин на третия модул от политическата академия на БСП

Велико Търново бе домакин на трети модул на Политическа академия на Национален политически институт „Димитър Благоев” към Българската социалистическа партия

Велико Търново бе домакин на трети модул на Политическа академия на Национален политически институт „Димитър Благоев” към Българската социалистическа партия. 25 младежи от цяла България дискутираха на тема „Демократичната социална и правова държава – принципи, власти и институции”.

Проф. д.ф.н. Нора Ананиева разгледа темите за Конституцията и конституционното развитие на България, учредителната власт и Великото народно събрание, парламентаризмът – предназначение и функции, негативни тенденции и предизвикателства пред съвременния български парламентаризъм. Тя сподели своят опит като експерт по конституционно право и като човек, подписал последната Конституция на България. Доц. д-р Емилия Сидерова представи пред участниците същността на конституционното правосъдие и гаранциите за конституционализма и ролята на президентската власт в обществото. Доц. Бойко Великов разясни пред младите социалисти каква е политическата обстановка в страната и задачите на БСП.

Участниците във форума успяха да разгледат старопрестолния град и се запознаха с историята и важната роля на Велико Търново в създаването на Конституционализма в България. „Темите са изключително интересни и е хубаво всеки млад човек да се запознае с Конституцията и с правата, които тя дава. Освен права, трябва да знаем, че имаме и задължения“, сподели Красин Каракоцев, участник от Велико Търново. „Срещата ни с проф. Анананиева ще остави трайна следа в нас, защото да черпиш от познанието на един от стожерите на конституционализма в България е чест и привилегия“, допълни той.

 

Изчислете вашият данък с калкулатора на БСП. Той цели да онагледи разликите в данъчното облагане на доходите на физическите лица, каквото е сега, при действащото законодателство с данък от 10%, и онова, което би се получило, ако законопроектът за въвеждането на прогресивното подоходно облагане на БСП Лява България бъде приет.

Калкулатор: www.bsplb.com