Станишев изненада младежите от БСП с песен

По повод 6-ия рожден ден на Младежкото обединение в БСП президентът на ПЕС Сергей Станишев изненада младите с нетрадиционен подарък

По повод 6-ия рожден ден на Младежкото обединение в БСП президентът на ПЕС Сергей Станишев изненада младите с нетрадиционен подарък. По негова молба Джонатан Тейлър написа песен „STAND UP! WE ARE ONE“ (Ние сме едно).

Идеята хрумнала на лидера на европейските социалисти при неговото посещение във Великобритания миналата седмица. Станишев присъства на дебат, организиран от БСП – Лондон на тема бежанци и излизане на Обединеното кралство от ЕС.  В разговор с младежите там те му припомнили писмото на  Джонатан Тейлър до неговия сънародник Найджъл Фараж в защита на българите от нападките на британския националист.  

„Бъдещето зависи от теб. Ние сме социалисти. Ние сме младият глас на България. Обединени за демокрация, свобода и социална справедливост“ се казва в песента, подарена на младежите за кампанията. 

Джонатан живее в България от 2010 г., в севлиевското село Крушево. Той отдавна симпатизира на левицата и има написана песен и за Бузлуджа.  Джонатан Тейлър има дислексия, но това не му пречи да е завършил колеж, университет, да пише песни и романи, да бъде учител. От началото на тази година той преподава в американския колеж „Аркус“ във Велико Търново.