Валентин Ламбев с решение за гонките във Велико Търново – легнали полицаи и осветление на пътя

Кандидатът за кмет на левицата се срещна жители на кв. „Чолаковци”

Гонки, неосветени улици и състоянието на пътя до квартала измъчват жителите на кв.“Чолаковци“ във Велико Търново. В изоставения квартал проблемите са натрупвани поне 40 години, казаха жителите му пред кандидата за кмет Валентин Ламбев и Стоян Витанов от листата на БСП . Кандидатът за кмет на левицата е един от първите политици, които имаха смелостта да застанат очи в очи с хората в квартала, който почти 40 години е напълно забравен.
Още при пътуването към отдалечения квартал става ясно, че осветлението на пътя не функционира, няма тротоар за пешеходците по пътя към Западна промишлена зона, където много хора работят, а в части от трасето и видимостта е ограничена. Подлезът за пешеходците е в ужасяващ вид, видяха кандидатите. Гонки с коли по основната улица на квартала всяка нощ смущават живеещите от години. „Всяка нощ вдигат шум до бога. Страх ни е, че може да стане инцидент. Никой не може да им каже нито дума“, каза възрастен мъж.
„До 2016г. ще поставя легнали полицаи на тази улица и ще ограничим скоростта. На гражданите трябва да се каже и горещ телефон, на който да сигнализират за гонки. Когато аз бъда кмет, ще контролирам дали полицията реагира на сигналите и санкционира нарушителите“, отговори Ламбев.
На пазара десетина жители заявиха, че почти нищо не е правено за инфраструктурата в квартала. Зелените площи са в окаян вид, тротоарите са разбити и неподдържани от години. Майки с деца недоволстваха, че парк в квартала се строи едва сега - предизборно. „Това, че сме краен квартал, не значи, че сме откъснати от света. В града има страхотни паркове, но как аз да стигна до тях с детето си? А по нищо не се различават децата в „Чолаковци“ от тези в центъра на града“, каза млада жена. 
Друг от гражданите се оплака от грамадните дървета, които са надвиснали над блоковете. „Няма кой да ги изреже. Подавали сме сигнали до кмет, само минаха и подрязаха малките клони отдолу. При следващия мокър тежък сняг, то ще се разцепи и ще потроши и четирите етажа“, каза живеещ в блока. Валентин Ламбев пое ангажимент да внесе в „Зелени системи“ сигнал за проблемните дървета и проблемът да бъде решен.