БСП започна кампанията си във Велико Търново под погледа на "бащите" на Търновската конституция

08.03.2021 г.

Под погледа на “бащите” на Търновската контитуция започна кампанията на БСП във Велико Търново. В залата на Учредителното събрание от 1879-а година водачът Явор Божанков представи листата на “БСП за България” за парламентарните избори на 4-и април.

“Това е отборът, с който тръгваме към победата на 4-и април”, каза Божанков. Той припомни какво успя и какво не успя да свърши опозицията в мандата на 44-ото Народно събрание. “Не направихме компромис с интересите на нашите избиратели. Не постигнахме  едно: не успяхме да вземем оставката на това вредно за България правителство”, каза той и акцентира върху темите на 4-те вота на недоверие, които БСП поиска.

“Околната среда е станала разменна монета за някои икономически кръгове в държавата”. С тези думи Явор Божанков обобщи най-тежките скандали в сферата на екологията, на които станахме свидетели през последните 4 години: безводието в Перник, вносният боклук, неспирно редуващите се наводнения и засушавания.

“Статистически е доказано, че бизнес климатът у нас се влошава”, заяви водачът на БСП във Великотърновско. Сред примерите, които той изброи, бяха и така наречените “квази” данъци - въведждането и увеличението на всевъзможни такси, които утежняват финансовото положение на българските граждани и бизнес на фона на афишираното от правителството запазване нивата на даржавните и общински данъци.

“В момента над 1 млн. българи оцеляват със заплащане под 3,5 лева на час. Минималната заплата трябва да расте по критерии и със закон, а не според настроенията на министър-председателя, след неясни преговори и по още по-неясни подбуди. Затова ние тръгваме в тази кампания с мотото “С грижа за хората!”, завърши Явор Божанков.

“Точността е ключова и в спорта, и в политиката. Това е моето верую”, заяви в залата на Уредителното събрание Весела Лечева, която е втора в листата на “БСП за България”.

“Оцеляването на хиляди пациенти днес се случва въпреки системата и благодарение на усилията и доблестта на лекари като д-р Анета Маноилова: акушер-гинеколог и онколог. Завършила е и две допълнителни магистратури - финанси и здравен мениджмънт”, така Явор Божанков представи третата в листата на “БСП за България”.

“Държавата преди 20 години абдикира от здравеопазването, регистрирайки лечебните заведения като търговски дружества. Резултатът днес – нормативен хаос, кадрови дефицит, финансови проблеми. обратното. Аз виждам необходимостта от политическа воля  за връщане на  контролната функция на държавата”, каза д-р Маноилова.

В интегралната бюлетина в 4-и МИР на 4.04. 2021 за “БСП за България” може да гласувате с номер 4 .