Горна Оряховица трябва да поведе БСП в областта към успех

Явор Божанков даде старт на предизборната кампания в родния си град

“Преди 4 години общинската организация на БСП в Горна Оряховица си постави амбициозната цел - нашият град да има силен и деен народен представител. Народен представител, който да защитава интересите не само на жителите на Великотърновска област, но и на цяла България. Преди 4 години всички ние повярвахме в себе си, повярвахме в нашия кандидат и, работейки всеотдайно, се поздравихме с безапелационната победа на БСП във Великотърновска област. Днес Горна Оряховица има честта да се гордее с водач на листа - най-младия при това: Явор Божанков.   Чест, гордост и отговорност, защото ние, жителите на Горна Оряховица, трябва да поведем областта към успех!“ С тези думи председателят на общинската организация на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов откри предизборната кампания на левицата в града.

Пред симпатизантите излезе “отборът” на БСП във Великотърновска област за вота на 4-и април: утвърдени професионалисти, всички с висше образование, със средна възраст 42 г.

“За всички е ясно, че моделът на Борисов е изчерпан. Наша историческа отговорност е да дадем на хората алтернатива. Няма как да живеем справедливо в държава, в която на най-високо политическо ниво има безнаказаност. Ние трябва да убедим хората, че в България справедливост ще има - с много конкретни реформи. На първо място в съдебната система”, каза Божанков.

“Като човек съм доказала, че имам енергията, че имам силата да поставям важните въпроси пред управляващите през изминалите 4 години. Имаме ясен план, ясна програма за излизане от социално-икономическата криза”, каза втората в листата Весела Лечева.

“Ние, младите хора, трябва да направим своя избор. Не можем да останем безучастни.  Целият ми професионален живот, от първите години в гимназията до днес, е минал при управлението на ГЕРБ. Аз, на практика, не съм видял каква е алтернативата. Моите връстници - също. Ние трябва да им я покажем”, каза най-младият в листата - 25-годишният хореограф-режисьор Николай Корчев, който е представител на гражданската квота.

Емоциалната среща в родния град Явор Божанков завърши с благодарност към колегите си в парламентарната група на БСП, с помощта на които преди 4 години е направил първите си стъпки в политиката. “БСП е в ДНК-то на българския парламентаризъм и има много важна функция за развитието на България, независимо дали е на власт или в опозиция”, каза той.