БСП откри предизборната си кампания в Лясковец с нов клуб

14.03.2021 г.

Кандидат-депутатите от листата на „БСП за България“ за Великотърновска област бяха първите гости на новия клуб на БСП в Лясковец. В неделя той беше открит заедно с предизборната кампания в общината.

“Признавам, че избрах деня за днешния двоен празник, донякъде и заради символика в съвпадението: 4-ти МИР, на 4.4. с номер 4. И защото днес е 14-ти, а моята преференция - 114”. С тези думи се обърна към гостите Общинският председател на БСП Емилия Жилиева.   Тя благодари на всички, които с неуморен труд са допринесли социалистите в Лясковец да имат нов и уютен дом.

“В момента ние не сме равнопоставени с управляващите в предизборната кампания. Те са непрекъснато в национален ефир. Борисов прави кампания от позицията си на министър-председател, макар това да е незаконно. Законът нарушава и водачът им за Великотърновска област. Единственият начин да се противопоставим на това безогледно нарушаване на правилата сте вие: вашата подкрепа и доверие. Защото всеки от вас вижда истината. Колкото и да го убеждават, че са раздадени 5 млрд. лева в помощ на хората и бизнеса в условията на Ковид-кризата. Някой от вас да е усетил тази помощ? Всички средства, за които министър-председателят говори от джипа си или във Фейсбук, защото той така управялва държавата, са раздадени на един близък до управляващите кръг от фирми”. Така обобщи ситуацията след първата седмица на предизборната кампания водачът на листата на БСП Явор Божанков.

“На днешния празник Бойко Борисов трябва да поиска прошка от българския народ, но няма шанс да получи такава”, категорична беше втората в листата Весела Лечева.