Николай Корчев – кандидат за депутат от „БСП за България“: Във Велико Търново ме задържа културната сцена и общността, която съм създал

18.03.2021 г.

“При срутищното управление на ГЕРБ българските граждани стигнаха до там да се самоорганизират и да се самоподпомагат взаимно. Трети локдаун ще бъде пагубен. От май месец ние работим на 30% капацитет, а разходите са за 100% капацитет. Хората са наплашени, държавата е изправена пред тотална неспособност да подпомогне бизнеса си, а той прави икономиката. Страхът в домакинствата е изключително голям, всички са се ограничили до минимум в разходите си. Заедно с европейската шахматистка Цвета Галунова бяхме принудени да отворим сергия на централния пазар във Велико Търново, за да се справяме по някакъв начин. За мен е недопустимо един възрастен човек, който е дал живота си за изграждането на една държава да няма възможност да си сложи плодове на Kоледната трапеза или да не може да даде на внуците си 10 лв. за Нова година", това бяха думите на Николай Корчев, кандидат-депутат от листата на „БСП за България“ във Велико Търново в предаването „Актуално от деня“ на БСТВ.

На въпроса какво го задържа да остане във Велико Търново, при явната демографска криза и кризата с работните места, Корчев отговори: "Задържа ме културната сцена, общността, която съм създал. Аз съм завършил Националното училище за танцово изкуство. Поминъкът на един великотърновец е предимно туризъм, хотелиерство, ресторантьорство. Улиците бяха пълни с млади хора и чужденци, градът наистина е леко празен, откакто студентите са на дистанционно обучение. Затворен ли е туризмът, страдаме и ние танцьорите. Във Велико Търново масово хората вече работят на две работи. Финансовият проблем наистина е много голям.  Държавата не ни помогна по никакъв начин. Беше много грозно да спазваме социална дистанция точно, когато ние най-много имаме нужда един от друг. Между социална и физическа дистанция имаме един джип разлика“.

Корчев коментира: „Парадоксално е място, като Горна Оряховица, което има славата на транспортен център и пътен възел да бъде ограничено от неща от първа необходимост. Включих се в предизборната кампания по покана на водача на листата във Велико Търново - Явор Божанков, защото той през тези изминали 4 години ни доказа като човек, че в България може политик да мисли за хората. Квартал „Гарата“ е един много емблематичен квартал за община Горна Оряховица, защото тя бе известна с гарата си. За мен там най-големия проблем е, че хората от 30 години нямат аптека, а сега и във време на пандемия. Тези хора не могат да си купят лекарства от първа необходимост и използват градски транспорт до най-близката аптека, за тях един „Аналгин“ излиза 6 лв. Аз ще ви кажа кой е виновен, правителството на Бойко Борисов е виновно", категорично заяви Корчев.