БСП регистрира 16 успели професионалисти за вота на 11 юли

07.06.2021г.

Листа от 16 кандидати регистрира днес областното ръководство на БСП във Велико Търново за парламентарния вот на 11 юли 2021. 9 са членовете на БСП в листата, 2-ма - на АБВ, 5-ма - на гражданската квота. За първи път в листата на коалицията във Великотърновския избирателен район жените-кандидати са повече от мъжете - 10 на 6.

Всички кандидати са с висше образование. Двама са професори и университетски преподаватели. Двама - учители. Двама са лекарите. Двама - енергетиците. В листата има още юрист, еколог, икономист, кмет, журналист, здравен мениджър, социален работник...

Едва 5-ма от настоящите кандидати бяха в листата на “БСП за България” за вота на 4-и април 2021. Само един - водачът на листата Явор Божанков, вече е бил депутат.

Средната възраст на кандидат-депутатите на “БСП за България” в 4-и МИР Велико Търново е 49 години. Най-младият кандидат е 29-годишният инж. Петър Димитров от град Елена.

“Обърнали сме специално внимание на образованието. В нашата листа има професори, университетски преподаватели, учители. Има и много лекари. Предлагаме на гражданите сериозно обновена листа, съставена от хора, които имат достатъчно политически опит и професионална експертиза, за да гласуват важни за българските избиратели решения“.  Това каза при регистрацията на листата водачът Явор Божанков.