Великотърновските социалисти отбелязаха 1-ви май с огнено шоу

02.05.2022 г.

Със зрелищно огнено шоу пред Паметника „Асеневци“ великотърновските социалисти отпразнуваха 1-ви май. Инициативата за шоуто е на Младежкото обединение на партията в старата столица.

Програмата беше открита от председателя на младите социалисти Жулиета Войнова, която припомни историческите факти около датата. „Ние от Младежкото обединение на БСП в староспрестолния град, вярваме, че всеки трудещ се човек заслужава равни социални права“, каза тя.

С поздрав към всички се обърна и общинският председател на социалистите Михаил Михалев. „Живеем във време, в което бедните стават по-бедни, а богатите стават по-богати. Време на олигарси и офшорки. Затова 1-ви май е ден и на справедливостта, която скоро ще възтържествува“, добави той.

Събитието уважиха още областният председател на БСП Мариана Бояджиева,  областният председател на Българския антифашистки съюз Лидия Прокопова и зам.-председателят на общинския съвет на БСП Михаил Стойчев. В инициативата се включиха много млади хора от Велико Търново и съседните общини.