Петър Димитров, БСП: Ще работя, за да имат бъдеще малките населени места

Еленчанинът е с преференция 110 в листата на “БСП за България”

Неволите на хората в малките населени места, както на младите, така и на по-възрастните. Това е каузата на Петър Димитров, който е на 10-о място в листата на “БСП за България” във Велико Търново.

“На територията на Елена активно се развива селски и планински туризъм. В същото време има какво да се желае за сигурността и спокойствието на жителите и гостите на общината. Липсата на адекватна болнична помощ, трагичната инфраструктура, безводието в някои населени места - всичко това не просто създава неудобство, но и буквално убива туризма. Съществен е и проблемът с липсата на площадка за строителни отпадъци, който от своя страна води до безконтролното им изхвърляне, за което никой няма оправдание“, посочва Димитров.

“По време на обществено обсъждане на проекта за бюджет на община Елена за 2022 г., поставих въпроси, внесох предложения, дадох няколко препоръки, които според мен са решаващи за по-добрия облик на града и селата. Едно от предложенията бе свързано именно с временно решение на проблема с боклуците чрез осигуряване на контейнери за строителни отпадъци”, разказва кандидат-депутатът.

Близо половин година след това обаче няма предприети действия, няма и работещи решения. “След колко време Елена окончателно ще заприлича на Общински център за строителни отпадъци? Вместо да бъде това, което наистина заслужава: подреден дом за жителите ѝ и  още по-привлекателна туристическа дестинация. Красиво място, което да кара всички да се връщат по-често и, разбира се - да си тръгват по-рядко”,  продължава Петър Димитров.

Затова смята за особено важно какви стъпки ще предприеме следващото Народно събрание в подкрепа на малките населени места, особено за тези с потенциал за развитие като община Елена. Мерки в областта на социалната политика, здравеопазването, регионалното развитие и благоустройството, туризма, околната среда, земеделието и горите и не на последно място в енергетиката.

31-годишният кореняк-еленчанин работи в голяма и уважавана у нас и по света чуждестранна компания, чиято основна дейност на територията на България е съсредоточена в сферата на Възобновяемите енергийни източници.

Магистър е по мениджмънт в електроенергетиката от Технически университет – София. Има и две бакалавърски степени – „Публична администрация“ и „Счетоводство и контрол“ в Стопанската академия в град Свищов. Семеен е с две деца.

Това е третата предизборна кампания за Петър Димитров като представител на гражданската квота, който впечатли особено много с добрите си резултати в преференциалния вот на изминалите парламентарни избори.

„За мен резултатите не са просто сухи числа. Те са в това как с идеите си, влагайки много труд и постоянство, успях да запаля истинска искра у много хора и да намеря все повече съмишленици“, споделя младият еленчанин.

„Ако имам привилегията да защитавам интересите на моите съграждани в следващото НС, ще насоча усилията си към създаването на условия за развитието на малките населени места, сигурност и спокойствие за живот в тях“, категоричен е 10-ият в листата на БСП, който мечтае да направи за Елена поне част от това, което навремето е успял дядо му – дългогодишният първи секретар на БКП в града Димитър Димитров, и вече сериозно върви по пътя към реализирането на тази мечта.

С номер 28 за “БСП за България” и с преференция 110 за Петър Димитров.