854 социалисти от област Велико Търново получиха електронни членски карти

Янр 06, 2015 Новини БСП 0 1422

854 са членовете на БСП в област Велико Търново, които вече имат електронни членски карти

854 са членовете на БСП в област Велико Търново, които вече имат електронни членски карти. Процедурата по заменянето на старите партийни книжки с модерни електронни чипове върви и в момента в десетте общински организации.

Въвеждането на нови електронни членски карти за социалистите е част от мерките за актуализиране на базата данни на БСП. Всеки член на партията попълва личен кадрови формуляр, който съдържа информация за професията, образованието и социалното му положение. Документът съдържа и информация към коя основна партийна организация принадлежи той, както и координати за връзка с него.

Примерът е взаимстван от Германската социалдемократическа партия, където електронните карти се използват при вътрешнопартийни дискусии, партийни референдуми и за връзка между членовете.

Целият процес по подмяна на членските карти на членовете на БСП трябва да приключи до юни 2015г., но от Областния партиен съвет на БСП във Велико Търново си поставят целта да предоставят всички нови карти до края на март, преди предстоящия конгрес на партията.