За нас

Област Велико Търново е разположена в Северна България. Заема площ 4 661,6 км2 и има население 293 172 души. В област Велико Търново има 336 населени места, разпределени в 10 общини, общо градовете са 14.

Тук са някои от най-посещаваните културни и исторически места и затова туризмът заема значителна част от икономиката на региона. На територията на област Велико Търново има 140 паметници на културата от национално значение. Във Велико Търново са средновековната крепост Царевец и впечатляващи аудиовизуален спектакъл "Звук и светлина", единствен по рода си на Балканския полуостров.Най-голям брой църкви и манастири в България има именно във Великотърновска област, което дава предпоставки за развитието на религиозен туризъм. Друга забележителност в областта е село Арбанаси - уникална комбинация от каменни къщи и църкви. Винарните в Лясковец, Сухиндол, Свищов и Караисен са предпоставка за развитие на винен, а общините Елена, Златарица, Стражица и Павликени - за селски туризъм.

 

На Местни избори 2015 жителите на общините, включени във Великотърновска област, избират 5 кметове на общини, излъчени и подкрепени от БСП в: Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Свищов и Сухиндол, както и 55 представители на партията в общинските съвети и 40 кметове на населени места в цялата област.

През мандат 2011-2015 трима са успешните общински кметове от БСП в област Велико Търново – инж. Емануил Манолов в община Павликени, Георги Чакъров в община Полски Тръмбеш и инж. Пламен Чернев в община Сухиндол.

След частичните парламентарни избори, проведени през октомври 2014 г., Мариана Бояджиева е излъченият народен представител на БСП Лява България от област Велико Търново.

След извънредните парламентарни избори, проведени на 12 май 2013 г., от БСП област Велико Търново са излъчени трима народни представители – Мариaна Бояджиева, Милка Христова и Петър Кънев.  

За областен управител е назначен инж. Георги Рачев, а за негов заместник  - Стефан Стефанов. Назначението е за периода от юли 2013 г. до семтември 2014 г.

Контакти с ОблС на БСП Велико Търново: гр. Велико Търново 5000, ул. "Христо Ботев" 2 ; ет.3

veliko-tarnovo.bsp.bg  

http://www.bsp-vt.com 

https://www.facebook.com/bspvtarnovo2014 

 Прикачени файлове

АнкетаВиж всички анкети

Видео

БСП в социалната мрежа

СъбитияВиж всички събития

Документи