Валерия Дончева бе преизбрана за младежки лидер на БСП - В.Търново

На младите остава изборът какви да бъдат – наблюдатели, експлоататори, бегълци или сътворители

Валерия Дончева бе преизбрана за председател на Областния съвет на Младежкото обединение в БСП - Велико Търново. Решението е взето на първото заседание от новия мандат на областната структура, провело се на 30 юни.

На срещата, главна тема беше ролята на младите в политиката, както и организацията по предстоящите президентски избори.

„Изгубено поколение, безпристрастни наблюдатели” – това са епитети, които не искам да чувам по адрес на младите хора. На тях остава изборът какви да бъдат – наблюдатели, експлоататори, бегълци или такива, които да съграждат”, обърна се Валерия Дончева към членовете на младежкото обединение от областта. По думите й изборът никак не е лесен. „Затова, нашата отговорност, на малкото млади, занимаващи се с политика, е с ежедневната си работа да показваме на останалите правилния избор. Защото няма нищо по-хубаво от това младежи да правят политика за млади хора”, подчерта тя.

След избирането на председател, бе излъчено и ново ръководство с трима зам.-председатели - Йордан Чейреков от ГорнаОряховица, Георги Колев от Свищов и Георги Шопов от Павликени. И тримата председатели на Младежките обединения от своите общини.