Корнелия Нинова: Ген. Радев е различният президент, който никога не се е докосвал до онези 25 години, отнели ни достойнството

Сеп 22, 2016 Новини БСП 0 4842

Трябва да има сигурност, не само по границите, а и вътре в страната

Десетки граждани посрещнаха председателя на БСП Корнелия Нинова и кандидата за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, във Велико Търново. „Събрали сме се на един символен ден за България – ден на храброст, борба, себеотдаване, свободолюбие и на българщина. Точно на този ден представяме и човек, който олицетворява тези качества – нашият кандидат за президент ген. Румен Радев. Заедно с Илияна Йотова те са началото на онази промяна, която искаме“. С тези думи председателят  на БСП Корнелия Нинова се обърна към препълнената зала. „Искаме да се построи оградата на границата, армията да я пази така, че да не може да мине и един нелегален емигрант, а лагерите да станат от затворен тип. Искаме да се променят международните споразумения, които задължават да остават в първата държава, в която влязат“, категорична е Нинова. Според нея това, което в момента се случва е разграден двор. „Не искаме българските държавни мъже да  бъдат куриери. Трябва да има сигурност, не само по границите, а и вътре в страната. Ген. Радев е различният президент, който никога не се е докосвал до онези 25 години, които ни отнеха достойнството. Той единствено е рискувал живота си за българския народ и България“, посочи Корнелия Нинова.

Председателят на БСП подчерта, че говори и от името на учителите, които не приемат образователната реформа, изключваща от учебниците автори като Елин  Пелин и Иван Вазов, а първокласниците да започват училище без буквар. „От името на лекарите, които не приемат българите да се делят на такива, които ще се лекуват, и такива, които ще чакат. Само седем фирми са получили 4 млрд. лв за обществени поръчки, а всички останали са на колене“, каза още тя. По нейните думи за промяна настояват студентите, които искат да учат и работят в България, както и възрастни хора, които повече не могат да живеят с 200 лв пенсия. „Ние имаме своята алтернатива и тя е повече държава в икономиката и гарантиране на българския малък и среден бизнес. Искаме да върнем социалната държава такава, каквато е описана в Конституцията, а президентът да е неин стожер“, допълни Нинова. Според нея не може да се харчат десетки милиарди, а управляващите да нямат сърце да дадат 7 млн. лв за децата с увреждания. „Не приемаме и това, което нашето правителство днес прави във външната ни политика. Те гласуват санкциите да останат, а това вреди на българския национален интерес, съсипва нашето земеделие и икономика. Не приемаме да се кланят на началниците в Брюксел“, категорична е тя. По нейните думи нашият министър-председател победоносно се е завърнал със 120 млн.евро от Европа, дадени, „защото той е "голям" премиер“. „Но те са дадени, за да строим нови бежански центрове, защото Европа осъзна, че ако не направи необходимото да задържи бежанците далеч от себе си в България, утре ще дойдат под прозорците им“, коментира председателят на БСП. Тя обясни, че вчера говорителят на ЕК е заявил, че освен за охрана, тези средства са за строежа на нови бежански лагери.

 

Ген. Румен Радев: Президентската институция ще работи така, че да събуди гражданското общество

„Все повече са хората, за които да обичаш България не е достатъчно, а се чувстват отговорни за бъдещето на страната ни“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев. Според него президентската институция трябва да работи така, че да събуди гражданското общество. „Президентът трябва да работи с най-умните хора. Трябва да се върне експертизата“, категоричен е той и допълни: „Ще работим за обединението на българската нация и ще бъда бариера за всички неразумни решения“, посочи ген. Радев. „Ако бъда избран, ще имаме силни институции, ще имаме подобрение в образованието, здравеопазването и ще има по-голяма грижа за възрастните хора и децата“, коментира той. Според него ще се даде сериозен сигнал към младите хора да се върнат и да припознават България отново за свой дом. По неговите думи хората, които са градили тази държава, днес не получават нужното признание. „Младите ни бягат и още по-тревожно – децата им след време няма да бъдат българи. Не сме съгласни със заплахата за нашата идентичност, културна деградация и кризата на ценностите“, каза още ген. Радев. Той е на мнение, че е нужен нов път за нашата България. „Много са причините, заради които стигнахме до тук – дефицит на истината, в момент на сигурност армията и МВР са недоокомплектовани, демотивирани и зле оборудвани. За какво отиват парите, отпускани от ЕК, има ли план да станем буферна зона?“, попита кандидатът за президент. Той подчерта, че визията на управляващите е ограничена само в рамките на мандата, а не се мисли дългосрочно. „Промяната трябва да започне на 6 ноември. Единствената надежда за пробив в статуквото е двойката ген. Радев и Илияна Йотова“, посочи ген. Радев.

Специален подарък за ген. Радев от великотърновци беше копие на Манифеста за обявяването на независимостта на България, с пожелание като президент да отстоява независима политика, която да защитава само интересите на българския народ.

На събитието присъстваха и Валентин Ламбев – председател на БСП-Велико Търново, Деница Златева и Весела Лечева – членове на ИБ на БСП, Мариана Бояджиева – народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и ген. Цветан Харизанов, председател на Инициативен комитет за подкрепа на кандидата за президент.