Весела Лечева в Дебелец: Всеки глас, който не е за БСП, е в помощ на ГЕРБ

16.05.2019

„Докато Бойко Борисов се снимаше и се целуваше със западни политици, всички големи инфраструктурни проекти ни заобиколиха. Трети път обещава, че до две години магистралата „Русе – Велико Търново“ ще е готова“. Това заяви пред жителите на град Дебелец зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Весела Лечева. Тя подчерта, че от 2012 г. досега Борисов обещава преди избори, за да ги спечели, и после нищо не се случва. „Ето, онзи ден обеща и мост над р. Дунав до Свищов“, допълни тя.

„Огромната част от българите са недоволни от това управление, защото го усещат по джоба си. Всеки ден преминават по разбити пътища и очакват да дойде и техният ред за ремонт. 26 май е възможност да покажат своя протестен вот“, каза още Лечева. По думите й ГЕРБ нарочно принизяват значението на изборите и ги превръщат в разговор за брюкселските заплати, а не за същностните политики. „Ако хората не гласуват, ще спечели статуквото“, обясни тя и призова към висока избирателна активност.

 „Десницата служи на едрия капитал, тя няма интереси към обикновения човек. Не бива да допуснем хората около нас да не гласуват“, каза Мариана Бояджиева - член на НС на БСП.

„Ако сега не настъпи промяна, съществува опасност сегашната групировка да продължи още дълго да управлява. Иво Христов заяви тази теза и ми направи силно впечатление. Тези избори са важни за бъдещето на България. Промяната може да започне само при висок резултат и БСП да е първа политическа сила“, каза народният представител Валентин Ламбев.

В срещата участваха и областният председател на БСП-Велико Търново Петко Тюфекчиев, общинският съветник Ирена Стасинополу.